facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Βρωμοκάναλα και βρωμοδημοσιογράφοι

Σε μία άνευ προηγουμένου εκδήλωση αντισυναδελφικότητας, αντιδεοντολογίας και αρρωστημένης αλαζονείας, προέβησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ελέγχουν την ροή της ειδησεογραφίας. 
Απέκρυψαν συστηματικά και μεθοδευμένα ότι την εκδήλωση διανομής πατάτας στην Κηφισιά, η οποία και συνεχίζεται, διοργάνωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα «zougla.gr», βεβαίως με την στήριξη των Δήμων Νευροκοπίου και Κηφισιάς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κανάλιά, τα οποία άλλωστε ήταν παρόντα κατά την διανομή της πατάτας το Σάββατο το πρωί, και μετέδωσαν εικόνα και δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, συμπεριφέρονται με αυτόν τον αχαρακτήριστο τρόπο. Πρόκειται για πάγια τακτική, η οποία ελάχιστα πλέον κρύβει τις σκοπιμότητες, στην βάση των οποίων κινούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι ηγεσίες τους και οι ιδιοκτήτες τους.

Αν και οι ρεπόρτερ των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR κ.λ.π., οι οποίοι φιλότιμα εργάστηκαν και μετέδωσαν το γεγονός, εν τούτοις οι δημοσιογραφικά αρμόδιοι των καναλιών αγνόησαν επιδεικτικά την υπόμνηση ότι την διοργάνωσης αυτής της διαδικασίας ανέλαβε και εκτέλεσε η «zougla.gr».

Γνωρίζουμε ότι η συνειδητή παράλειψη δεν οφείλεται στους δημοσιογράφους – ρεπόρτερ αλλά στην δημοσιογραφική ηγεσία των καναλιών.

Πρόκειται για αθλιότητα και ένδειξη συμπλεγματικής συμπεριφοράς. Στην περίοδο κατά την οποία οι τηλεοπτικοί σταθμοί και το παραγόμενο προϊόν τους απαξιώνεται καθημερινά ενώ αμφισβητείται ολοένα και μαζικότερα ο ρόλος που διαδραματίζουν, οι καναλάρχες και οι άξιοι υπηρέτες των συμφερόντων τους αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η βασιλεία τους είχε και κυρίως έχει ημερομηνία λήξης.

Ο ρόλος του διαχρονικού καθοδηγητή και προστάτη (νταβατζή) των συμφερόντων του καρτέλ των 
προμηθευτών του δημοσίου, τελειώνει με την ανάλογη ταχύτητα με την οποία καταρρέει η δημοσιογραφική αξιοπιστία τους.

Η «zougla.gr» δεν επέλεξε ποτέ τον πόλεμο ούτε και επεδίωξε την ρήξη. Αντιθέτως ασχολήθηκε με μέθοδο και επιμονή στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης, τεχνολογικά και δημοσιογραφικά, οντότητας που ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των καιρών και στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Ούτε είχε ούτε έχει σχέση με τον θεσμικό υπόκοσμο, που δεκαετίες τώρα κατάφερε να κυριαρχήσει πολιτικά και οικονομικά και έφερε την ελληνική κοινωνία στην χρεωκοπία και την απόγνωση. Ούτε είχε ούτε και έχει σχέση με τα καρτέλ, εκδοτικά και οικονομικά τα οποία κράτησαν και επιχειρούν ακόμη να κρατήσουν την κοινωνία σε καθεστώς ομηρίας.

Αντιθέτως η «zougla.gr» εξ αρχής βρέθηκε απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα και στην χυλώδη ιδεολογική ομίχλη που αυτά τα καρτέλ και τα συμφέροντα καλλιέργησαν και καλλιεργούν.

Ως εδώ λοιπόν. Η καλύτερη δυνατή άμυνα είναι η αποτελεσματική επίθεση. Ξέρουμε ότι ενοχλούνται όταν αισθάνονται την αποτελεσματική δημοσιογραφική ανάσα στο σβέρκο τους. Γνωρίζουμε πως ανησυχούν όταν διαπιστώνουν ότι ο ρόλος τους απαξιώνεται κάθε φορά που συγκρίνονται με το σωστό, διαυγές και μη διαπλεκόμενο δημοσιογραφικό προϊόν. Ας ανησυχούν λοιπόν, διότι όντως υπάρχει λόγος να φοβούνται.



zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news