facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν.σ. για τα ταξί

Τροπολογίες δίχως τέλος

Μπορεί το σχέδιο νόμου να ψηφίστηκε επί της Αρχής, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το σχέδιο νόμου όμως επιδέχεται νομοθετικές αλλαγές με σειρά ρυθμίσεων που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.

Έδρα

Με απόφαση του υπουργού και ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη θα καθορίζονται οι νέες έδρες που θα προκύπτουν από τη συνένωση όμορων εδρών της ίδιας Περιφέρειας.

Νέες άδειες

Εντός του Ιανουαρίου κάθε έτους αδειοδοτήσεως δημοσιεύεται πρόσκληση κάθε οικείου Περιφερειάρχη με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέων αδειών ή τη μετατροπή των αδειών σε άλλο τύπο εφόσον έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στην πρόσκληση αυτή θα διευκρινίζεται αν θα δοθούν νέες άδειες, για ποιες έδρες και τι είδους άδειες θα αποφασίζονται από τον Περιφερειάρχη. Η πρόσκληση θα δημοσιεύεται στα ΚΕΠ όλων των Δήμων της Περιφέρειας, στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη σελίδα του υπουργείου Υποδομών, και θα αποστέλλεται στα επαγγελματικά σωματεία και τις οργανώσεις των αυτοκινητιστών.

Μέρος των νέων αδειών που τυχόν προκύπτουν θα χορηγείται σε πολύτεκνους και τρίτεκνους με ανήλικα τέκνα και σε ανάπηρους με αναπηρία άνω του 67%. Το ποσοστό εκ του συνόλου των νέων αδειών που θα χορηγούνται σε αυτές τις ομάδες θα καθορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό.

Μεταβίβαση αδειών

Οι μεταβιβάσεις φορολογούνται με τις ισχύουσες διατάξεις ενώ ο τρόπος φορολόγησής του θα ρυθμιστεί με νόμο.

Τιμολόγιο

Οι ιδιοκτήτες των ταξί μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με ολική ή μερική εκμίσθωση των αυτοκινήτων, με οδηγό, με το Δημόσιο, ή με ΝΠΔΔ, με κόμιστρο που διαμορφώνεται με έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων.

Το αντίγραφο του συμφωνητικού της μίσθωσης, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ, θα πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο 100ευρώ.

Κατά τις ώρες και ημέρες της μίσθωσης δεν απαιτείται η λειτουργία ταξίμετρου για την προβλεπόμενη διαδρομή που υπάρχει στο συμφωνητικό.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news