facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ... επί ποδός πολέμου βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης.

«Δεν υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία στρατόπεδα που να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων» ανέφερε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου και τόνισε ότι θα γίνει δημοκρατικός διάλογος για το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αντίθετος με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης δηλώνει και ο δήμαρχός του Γιάννης Αναστασιάδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μ.Χρυσοχοΐδη επισήμανε ότι η περιφέρεια δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news