facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Περισσότερους διακανονισμούς δανείων ζητεί η ΝΔ

Να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και περισσότερους διακανονισμούς δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δεδομένης και της προβλεπόμενης επανακεφαλαιοποίησής τους, καλεί τις τράπεζες η Νέα Δημοκρατία

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι επιτακτικά αναγκαία η συνετή και διορατική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, με κατάλληλες πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας και αναθέρμανσης της οικονομίας, ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να συμβάλλουν και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η δόση του δανείου δεν πρέπει να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφ΄ όσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά το παρελθόν, έχει κινηθεί σε ανάλογη κατεύθυνση: (ΠΔ/ΤΕ 2565/11.10.2005) και Επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα πιστωτικά ιδρύματα (Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, 21.10.2005).

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι «περισσότερα από 800.000 δάνεια», έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις για την καταβολή μειωμένων δόσεων.

«Χαιρόμαστε, γιατί με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων, η ΝΔ δια του αρμοδίου εκπροσώπου της, έρχεται να στηρίξει αυτά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών, κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει στη Βουλή», υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Παρέλειψε, βεβαίως, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ΝΔ να αναφερθεί στο γεγονός ότι ήδη, το ζήτημα έχει ρυθμιστεί νομοθετικά για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που μείωσε δραστικά τη μηνιαία επιβάρυνση των δικών του οφειλετών προς διευκόλυνσή τους», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Στις τράπεζες, όπου δεν είναι εφικτή μία νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί διαρκώς το ζήτημα, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να διευθετούνται και να επαναδιευθετούνται τα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ώστε πράγματι, το μηνιαίο κόστος εξυπηρέτησης, να εναρμονίζεται με το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη. Και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν διευθετηθεί μέχρι τώρα, περισσότερα από 800.000 δάνεια, με στόχο αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί», προσθέτει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news