facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Δεμένα από τη Δευτέρα τα πλοία - Αποφάσισε απεργία η ΠΝΟ

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε σήμερα η ΠΝΟ.

Με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στον χώρο της ακτοπλοΐας, θα βρεθεί αντιμέτωπη, άμεσα, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης θα συναντηθούν, αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Οι ναυτεργάτες, που κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να υποκύψουν σε πολιτικές πιέσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την ίδια στιγμή, οι ακτοπλόοι θέτουν θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα, ενώ κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν, από 1ης Απριλίου, σε αυξήσεις των εισιτηρίων, επικαλούμενες λειτουργικά προβλήματα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για θέματα ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «οι αναγγελθείσες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών επιβεβαίωσαν, με τον χειρότερο τρόπο, τις επιφυλάξεις που έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική εμπορική ναυτιλία χρειάζεται γερό τιμόνι και καθαρές λύσεις», ενώ απέδωσε όλα τα προβλήματα στην έλλειψη αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία.

Φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ, αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ζητούν να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει, αναπόφευκτα, τεράστια οικονομική ζημιά.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news