facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ιερώνυμος: Επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του και για την αντιμετώπιση της εκκλησίας από ορισμένα υπουργεία.

«Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση» τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πολιτεία και Εκκλησία: σχέσεις συνεργασίας σε μια εποχή κρίσης».

Σχετικά με τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας δήλωσε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά κάποιων υπουργείων. «Αντιμετωπίζουν την εκκλησία ως οργανισμό βήτα και γάμα κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας παράλληλα απίστευτη γραφειοκρατία και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές».
«Δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερο από τρία χρόνια σε μια περίοδο μάλιστα που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.
«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία, όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της, με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές» σχολίασε σε έντονο ύφος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

topontiki.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news