facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Χρωστούσαν 700 εκατ. πλήρωσαν 8,5 και αφέθηκαν ελεύθεροι!

Μπορεί εδώ και μήνες οι συλλήψεις οφειλετών του δημοσίου να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη και η κοινή γνώμη να βομβαρδίζεται με αναφορές για τους μπαταχτσήδες που πέφτουν στα χέρια του νόμου… αλλά ο θησαυρός αποδεικνύται σκέτος άνθρακας.

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο οι αρχές να έχουν βάλει χειροπέδες σε εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες, τελικά όμως είναι ελάχιστα τα χρήματα που έχουν μπει στα δημόσια ταμεία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία, όπως αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Μανώλης Όθωνας, «από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν, από την 01.01.2011 έως και τις 15.03.2012, συνολικά 185 άτομα, το δε συνολικό ποσό της οφειλής τους προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 694.602.909,58 ευρώ».

Στον αντίποδα των στοιχείων που τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα ποσά που εισπράχθηκαν από οφειλέτες του δημοσίου όπως αυτά έχουν καταγραφεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ως τις αρχές Μαρτίου υπήρξαν μόνο 29 περιπτώσεις φυσικών προσώπων τα οποία, προκειμένου να αποφύγουν τη φυλάκιση για οφειλές κυρίως ΦΠΑ, κατέβαλαν το ποσό των 8.446.000 ευρώ.

Σταγόνα στον ωκεανό των χρεών προς το δημόσιο αν αναλογιστεί κανείς πως από τη συνολική οφειλή το κράτος έχει καταφέρει να εισπράξει μονάχα το 12% από όλους αυτούς που καθημερινά συλλαμβάνονται.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news