facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009

Για παραποίηση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γ. Παπαθανασίου

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου, στο έγγραφο της ΕΕ, όπου ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας κατά της Ελλάδας για το έλλειμμα, στην ελληνική μετάφραση γίνεται αναφορά για τα έτη 2005-2008, ενώ στο επίσημο κείμενο η διαδικασία αφορά στη σημαντική αναθέωρηση των στοιχείων για το 2008, μόνο.

Υποστηρίζει ακόμη ότι απέδειξε στην επιτροπή της Βουλής ότι το έλλειμμα του 2009 θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο κατά 10 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζει, όπως αναφέρει, την επιπλέον μείωση που θα υπήρχε αν είχαν ληφθεί άμεσα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009.

«Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν είπαμε στους δανειστές, πριν μάλιστα τους απλώσουμε το χέρι για δανεικά, ότι είμαστε μια χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα. Ούτε περιφερόμαστε από κανάλι σε κανάλι, για να τους απειλήσουμε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ, όπου και καταλήξαμε τελικά. Το ποιος προστάτεψε το δημόσιο συμφέρον και ποιος το ζημίωσε, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανασίου στο υπόμνημά του.

Διαβάστε όλο το υπόμνημα 


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news