facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι 200 βουλευτές των 7000 ευρώ/μήνα ψήφισαν επίδομα ανεργίας 359 ευρώ

Κατά 22% μειώνεται το επίδομα ανεργίας, όπως και όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΑΕΔ, καθώς συμπαρασύρεται από την αντίστοιχη μείωση του κατώτατου μισθού.
Το παραπάνω προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση που υπεγράφη, ενώ η μείωση θα ισχύσει από τις 12 Μαρτίου και θα έχει ως αποτέλεσμα το βασικό επίδομα ανεργίας να μειωθεί στα 359 ευρώ το μήνα, από 461 ευρώ που είναι σήμερα και θα αφορά περίπου 270.000 ανέργους που το λαμβάνουν.

Να σημειωθεί πως χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε τονίσει πως εξετάζεται η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τη μείωση, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται στην υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εργασίας, η υπογραφή της εν λόγω υπουργικής απόφασης ήταν επιβλεβλημένη ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου συζητήθηκε η επικύρωση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα. Πάντως παραμένει ανοιχτό το παραθύρο για ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων των ηγεσιών των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα.

Την προηγούμενη Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία η οποία προέβλεπε την αποσύνδεση σειράς παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%.

greenmarkets.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news