facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Κλειστό στις 20 Μαρτίου το νοσοκομείο "Σωτηρία".Γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας στις 29 Μαρτίου

Κλειστό θα παραμείνει την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο "Σωτηρία". Γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις "μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας" όπως υποστηρίζουν. Ζητούν επίσης "πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία μείωση του αριθμού των κλινών και άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων, εδώ και μια 2ετία, σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου".

Την ίδια μέρα, γιατροί και εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου, για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί σε ψήφισμά τους το νοσοκομείο εξακολουθεί και σήμερα να πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Από τα περίπου 700 περιστατικά νέων περιπτώσεων φυματίωσης, που δηλώνονται ετησίως, τα 550 προέρχονται από το νοσοκομείο "Σωτηρία".

Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως για τα πνευμονολογικά περιστατικά και δέχεται μεγάλο αριθμό όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα.

"Τα τελευταία, όμως, χρόνια, σταδιακά το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που του αρμόζει. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και τα προβλήματα έχουν μεγιστοποιηθεί", αναφέρουν οι γιατροί.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι γιατροί
Γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας, σε συνεργασία με τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Τομέα Υγείας (ΙΚΑ, Γιατροί, ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε για τις 29 Μαρτίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίστηκε επίσης, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι κινητοποιήσεις έχουν σαν αιχμή τις περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ασφάλιση υγείας, ενώ θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις και άλλες δράσεις σε χώρους εργασίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας συντονισμό για τη διοργάνωση γενικής απεργίας ανεξάρτητα με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news