facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρωστά 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Μεγάλες οικονομικές φουρτούνες για το Ίδρυμα

Παντελώς άδειο είναι το ταμείο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την τακτική κρατική χρηματοδότηση.

Ωστόσο το Ίδρυμα καλείται να πληρώσει το ποσό των 110.000 ευρώ στην εταιρία παροχής φυσικού αερίου για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο αλλά και πολλές χιλιάδες ευρώ σε όλες τις ΔΕΚΟ και στον ΟΤΕ.

Το μεγαλύτερο όμως χρέος του Πανεπιστημίου είναι προς την ΔΕΗ, μιας και δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο των λογαριασμών για όλο το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012, ύψους 1 εκατ. ευρώ, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Χθες υπεγράφη ο τακτικός προϋπολογισμός των Ανώτατων Ιδρυμάτων από το Υπουργείο Παιδείας για το 2012. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναλογούν 6.850.000 ευρώ για όλο το έτος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πότε θα δοθούν αυτά τα χρήματα στο Ίδρυμα, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Εκτός από το ποσό για τα λειτουργικά έξοδα εγκρίθηκαν 735.000 ευρώ για μισθοδοσία προσωπικού και 1.500.000 ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών του τοπικού Ιδρύματος.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε μεν ενθαρρυντική από την πρυτανική αρχή, η οποία ωστόσο αναμένει την εκταμίευση της πρώτης δόσης των χρημάτων, μιας και τα έξοδα τρέχουν και πρέπει άμεσα να καλυφθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το Ίδρυμα.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως η νέα χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλύψει τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και τις τρέχουσες δαπάνες του 2012.

Αυτό γιατί το έλλειμμα ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. Το 2011 το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε με ένα χρέος της τάξης των 3.9 εκ. ευρώ από το 2010 και με ένα προϋπολογισμό που ξεκίνησε από τα 6.250.000 ευρώ και τελικά μειώθηκε στα 5.6 εκ. ευρώ, καθώς περικόπηκε η τρίτη και τέταρτη δόση λόγω οικονομικής κρίσης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το χρέος του 2011 ξεπερνά κατά πολύ τα 2 εκ. ευρώ, αν και οι τις πρυτανικές αρχές περικόπτουν συνεχώς δαπάνες. Αυτή τη στιγμή τα «χέρια» των πρυτανικών αρχών είναι δεμένα, καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα έρθουν τα πρώτα χρήματα στο Ίδρυμα, μιας και το Υπουργείο είχε διαμηνύσει πως η ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης θα συνοδευτεί από τη χρηματοδότηση.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news