facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

186 χρόνια από την "Έξοδο του Μεσολογγίου"

Συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Καββάγια Αριστείδη για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 186ης επετείου της Εξόδου της ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ανέφερε πως σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι κάθε εορτασμός της επετείου της Εξόδου να έχει ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο και έχει να κάνει με στοιχειά των εξοδιτων που είτε δεν έχουν αναδειχθεί ή έχουν αναδειχθεί εν μέρει.

Για αυτό οι φετινές εορτές εξόδου είναι αφιερωμένες στο ρόλο των γυναικών οι οποίες μόχθησαν και πολέμησαν στις τρεις πολιορκίες και θυσιάστηκαν στην έξοδο. Φέτος η τιμώμενη χώρα και συνολικά οι εκδηλώσεις, διακατέχονται από το στοιχείο της Κύπρου και η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς εδράζεται στο γεγονός ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και για τα εθνικά μας ζητήματα, πρέπει να δυναμώσει το μέτωπο του ελληνισμού και ο πιο «κοντινός σύμμαχος», το πιο αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του ελληνισμού, είναι ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων αλλά και των πρωτοβουλιών που διαχρονικά έχει αναλάβει ο Δήμος, θέλουμε να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news