facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πρόκληση οι αυξήσεις μέχρι 15% των μισθών των δικηγόρων του Δημοσίου!!!

Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών να βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται, ωστόσο κάποιοι στο Δημόσιο, παίρνουν μεγάλες αυξήσεις, την ώρα που γύρω τους μισθοί και συντάξεις κόβονται μήνα με το μήνα.

Ο λόγος για τους δικηγόρους του Δημοσίου, οι οποίοι – όπως ανακοινώθηκε- παίρνουν αύξηση 10 με 15% (!) σε βάθος τριετίας. Ακόμη πιο προκλητική ωστόσο είναι η περίπτωση των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών, οι αποδοχές των οποίων αυξάνονται σε μεγαλύτερα ποσοστά.

Την ώρα λοιπόν που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη αυξάνονται κατά 10-15% οι αποδοχές των δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Αύξηση των αποδοχών τους όμως έχουν οι δικηγόροι του Δημοσίου και από την επαναφορά – είχε καταργηθεί το 2004- του χρονοεπιδόματος 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων.

Οι έμμισθοι δικηγόροι του Δημοσίου θα παίρνουν επίσης το επίδομα τέκνων, όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, τα τρία τελευταία ωστόσο με τις σχετικές περικοπές, που έχουν γίνει σε όλο το Δημόσιο.

Πρόσθετο επίδομα 250 ευρώ θα παίρνουν όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας, ενώ για όσους ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας το επίδομα φτάνει στα 400 ευρώ!

Παραπονεμένοι δεν είναι όμως ούτε και οι δικηγόροι των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών, όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά και η Επιτροπή Λογιστική Τυποποίηση, καθώς πέρα από τις αυξήσεις της τάξης του 10 με 15%, οι αποδοχές τους αυξάνονται και με το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως!

Επειδή όμως όλες οι περικοπές που γίνονται τον τελευταίο καιρό στους απλούς πολίτες έχουν αναδρομική ισχύ, οι τρεις υπουργοί έδωσαν αναδρομική ισχύ και στην αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, η οποία τελικά θα ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news