facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εντολή για απολύσεις και μέτρα 11,6 δισεκατομμυρίων

- Στο “κόκκινο” χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου
- Κόβονται συντάξεις-επιδόματα, αυξάνονται οι συμμετοχές στα φάρμακα
- Μέτρα φωτιά μέσα στο καλοκαίρι

Με την αλά ... γαλλικά αξιολόγηση ουσιαστικά να έχει ξεκινήσει στο Δημόσιο αφού ήδη άρχισαν να γίνονται τα οργανογράμματα που περιλαμβάνουν δεκάδες λουκέτα σε οργανισμούς και υπηρεσίες που αγγίζουν ως και το 60% σε κάποια υπουργεία, θεωρείται θέμα χρόνου το επόμενο βήμα που ουσιαστικά θα φέρει περίπου 15.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου.

Αυτή είναι η απαίτηση της τρόικας που πλέον θέλει όλα να έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο δρόμο τους από τον Ιούνιο.
Όπως και στην περίπτωση ΟΕΚ και ΟΕΕ στο κόκκινο θα βρεθούν χιλιάδες υπάλληλοι σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ, αλλά και εργαζόμενοι σε περιφερειακά ΤΕΙ χωρίς “ζήτηση” και σε μικρά νοσοκομεία τα οποία θα συγχωνευτούν.

Ποιοι θα μείνουν από τους εργαζόμενους σε οργανισμούς και υπηρεσίες όπου θα μπει λουκέτο; Ακόμη άγνωστος είναι ο τρόπος επιλογής.

Βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξουν γραπτές εξετάσεις αλλά και “προσωπική συνέντευξη” κατά τη διάρκεια αξιολόγησης από ιδιώτες, ωστόσο τα κριτήρια ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.

Ουσιαστικά περνούν από κόσκινο οι οργανισμοί, οι φορείς αλλά και οι υπηρεσίες εντός υπουργείων ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι εκείνες που ... μπορούν και να εκλείψουν.

Μετά την αξιολόγηση θα ακολουθήσει η... εκκαθάριση. Τα λουκέτα δηλαδή και στη συνέχεια η κρίση των υπαλλήλων που υπηρετούν στους προς κατάργηση οργανισμούς.

Πριν καν αξιολογηθεί το προσωπικό θα γίνει ένας υπολογισμός των εξόδων που μπορεί να κάνει το Δημόσιο και από κει θα προκύψει και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα στελεχώνει κάθε υπηρεσία.

Πολλές αρμοδιότητες δημόσιων υπηρεσιών θα περάσουν σε ιδιώτες και έτσι θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζόμενων.

Το ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση μέσω γραπτών και προφορικών εξετάσεων, ενώ πολλοί από τους επιτυχόντες θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη κενών θέσεων.

Για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθεί η μέθοδος της νέου τύπου εφεδρείας, 12μηνη δηλαδή εφεδρεία με μισό μισθό και στην συνέχεια απόλυση για την οποία ως μέρος της αποζημίωσης θα υπολογίζεται και το ποσό που θα λαμβάνουν κατά το 12μηνο της εφεδρείας.

Παράλληλα θα συνεχίσει να ισχύει ο κανόνας προσλήψεων 1/10 ώστε να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των υπαλλήλων που πληρώνονται από το κράτος.

Τα μέτρα 5,5% του ΑΕΠ που μεταφράζονται σε 11,6% δισεκατομμύρια ευρώ δεν σταματούν όμως στους υπαλλήλους και τους μισθούς.

Περιλαμβάνουν και περικοπές. Περικοπές στα μισθολόγια ένστολων ιατρών δικαστικών κλπ, αλλά και νέο κύκλο περικοπών στις συντάξεις.

Ταυτόχρονα θα μειωθούν και οι δαπάνες στην υγεία που εκτός από περικοπή αγορών θα σημάνει και αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και περίθαλψη των ασφαλισμένων.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news