facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Για την Δευτέρα αναβλήθηκε το Eurogroup, διότι η Ελλάδα «δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την Τετάρτη

Για την επόμενη Δευτέρα αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, καθώς - όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του οργάνου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ - η Ελλάδα «δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις». Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, η Αθήνα δεν έχει ενημερώσει το Eurogroup από πού θα προέλθουν τα 325 εκατομμύρια ευρώ που έχει δεσμευθεί ότι θα εξοικονομήσει. Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τους ηγέτες των δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ακόμη και μετά τις εκλογές οι οποίες αναμένονται τον Απρίλιο.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μόνο τηλεδιάσκεψη των υπουργών και το Eurogroup θα συνεδριάσει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Δύο πηγές που επικαλέστηκε νωρίτερα το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters υποστήριξαν ότι δεν είναι ακόμη έτοιμα όλα τα έγγραφα. «Η εντύπωσή μου είναι πως δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένα όλα τα κείμενα, ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους», είπε η μία από τις πηγές.

Δεύτερος αξιωματούχος υποστήριξε επίσης πως υπάρχει ανησυχία πως οι δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι αρκετά ισχυρές.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news