facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Για κακούργημα οι υπεύθυνοι των Energa και Hellas Power

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, άσκησε ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος 11 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο ιδιωτικών εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος προσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power, οι οποίες ανήκουν στους επιχειρηματίες Αριστείδη Φλώρο και Βασίλη Μηλιώνη, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτές έχουν μεταβιβαστεί στην ρωσοαραβικών συμφερόντων εταιρεία Worldwide Energy.

Η κυρία Παπανδρέου διενήργησε έρευνα, έπειτα από πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο διαπίστωνε φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό εκ μέρους των δύο εταιρειών.

Για πέντε από τους κατηγορούμενους, εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και εναντίον μελών του ΔΕΣΜΗΕ, ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα επτά μέλη της ΡΑΕ που, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, είχαν κληθεί ως ύποπτοι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news