facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η Die Zeit διαφοροποιείται προτρέποντας: "Αφήστε ήσυχη τη χώρα της δημοκρατίας"!

«Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα» προτρέπει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σε Σαββατιάτικο δημοσίευμά της, σαφώς διαφοροποιούμενη από την αρνητική προπαγάνδα που γίνεται από τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ σε βάρος της χώρας μας.

«Η γερμανική οικονομία ανθεί, επειδή οι επιχειρήσεις μας κλείνουν δουλειές και αποκομίζουν κέρδη εις βάρος των πιο αδύναμων χωρών» υποστηρίζει η εφημερίδα, παραθέτοντας τις εικόνες Ελλάδας και Γερμανίας.

"Η Ελλάδα, υπό την πίεση της τρόικας, εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης; Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;".

Ο συντάκτης του άρθρου συνεχίζει κατηγορώντας τη Μέρκελ για "πολιτική αποσύνθεσης της Ευρώπης" και καταλήγει: «Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας-βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της».

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news