facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Χρήματα φορολογούμενων πάνε σε εκκλησία & κράτος

-Οι άστεγοι υπολογίζονται γύρω τους 20.000.

Αν έδιναν 1000 ευρώ / μήνα καθαρά στον καθένα θα είχαμε μηνιαίο κόστος 20.000.000 ευρώ.

Ετήσιο κόστος με το οποίο δεν θα υπήρχε άστεγος = 240.000.000 ευρώ (240εκ. ευρώ).

Στο μεταξύ χρήματα φορολογούμενων πάνε σε εκκλησία & κράτος :

1) Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 2,5 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 6-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

2) Άγνωστα τα κονδύλια που πάει στο Υπουργείο εθνικής άμυνας για εξοπλισμούς και συντήρηση μόνιμου προσωπικού - εγκαταστάσεων σε καιρό ειρήνης.

Προσθέστε επίσης πολλές δημόσιες υπηρεσίες με ανύπαρκτο κοινωνικό έργο , καθώς και επιδοτήσεις ΜΚΟ , για να καταλάβετε γιατί υπάρχουν άστεγοι.

ΣΧΕΤΙΚΟ:Εκκλησιαστική περιουσία – λεφτά υπάχρουν!

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news