facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ενταση στη Βουλή για την υπόθεση των στατιστικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στη Βουλή επί της πρότασης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διευρευνήσει την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009. Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και βουλευτών της ΝΔ, όταν ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ.Σαμαρά ότι έκαναν στροφή πάνω στο θέμα.

Τροπολογία με την οποία θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να υπογράφει ότι η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών στοιχείων, με βάση τα πρότυπα της Eurostat και θα διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία μαζί με τον επικεφαλής της Αρχής θα συμμετέχουν σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες, θα καταθέσει αύριο ο υπουργός Οικονομικών.
Oπως ανέφερε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος η πρόβλεψη αυτή αποτελεί μέρος της δανειακής συμφωνίας της χώρας μας και «συνιστά σοβαρή προαπαιτούμενη ενέργεια και ουσιώδη υποχρέωση την οποία πρέπει να εκπληρώσει».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, με γρήγορες διαδικασίες, για να ενισχυθεί η αξιοπιστία της χώρας στα μάτια των πολιτών και των εταίρων της.
«Είναι ώρα τώρα να αποσαφηνίσουμε τα πράγματα. Δεν είναι ώρα για μικροψυχίες και τυφλό ρεβανσισμό. Η περίσταση της κρίσης και η σοβαρότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει αμεριμνησία. Πρέπει να καταλήξουμε σε μια ενιαία θέση ώστε να μην διατηρηθεί ανοιχτός κανείς υπαινιγμός», επεσήμανε.
Απαντώντας, δε, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια ο οποίος πρότεινε να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδιανόητη και τραγική απειλή».
«Υπονομεύει την πορεία της χώρας και δημιουργεί αμφισβήτηση αν μπορεί να κυβερνηθεί η Ελλάδα. Αν θέλετε μπορούμε να συμφωνήσουμε, να μην γίνει εξεταστική ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη με έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, όταν ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ ότι έκαναν στροφή 180 μοιρών.
Μάταια ο προεδρεύων του Σώματος, Γρηγόρης Νιώτης, προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

«Η ΝΔ επειδή έκανε στροφή και απώλεσε τα ουσιαστικά της επιχειρήματα αναζητεί την όξυνση. Η εξέλιξη θα είναι αρνητική αν εξελιχθεί έτσι μέχρι τις εκλογές», είπε ο κ.Βενιζέλος.

Ο κ. Δένδιας αντέτεινε στον κ. Βενιζέλο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν χρειάζεται να μας υποδεικνύετε ούτε το εθνικό μας καθήκον ούτε τι πρέπει να κάνουμε για να σωθεί χώρα. Αυτό το έχουμε ήδη πράξει για να διασωθεί η χώρα από τα μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου την οποία υπηρετούσατε και εσείς. Ούτε πρόκειται να μας εκφοβίσετε, ούτε να μας εμποδίσετε να πούμε ότι θεωρούμε εμείς σωστό, ούτε να απαγορεύσετε στην κοινωνία να κρίνει τι έγινε στραβά και βρέθηκε η χώρα στο πλαίσιο της εθνικής ταπείνωσης.
"Η πρόδηλη ευαρέσκεια σας, με τον εαυτό σας, δεν σας επιτρέπει να αναλογιστείτε τα τεράστια σφάλματα που έχετε πράξει. Αναγκαζόμαστε να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια αλλά δεν είναι επιβράβευση των έργων σας".

ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news