facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Οι πλούσιοι βγάζουν τα χρήματά τους έξω και πλήττονται οι πολίτες»

Δεν υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα πέρα από τις μεταρρυθμίσεις

Σε ομιλία της στο Μέκλεμπουργκ η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, επεφύλαξε επαίνους για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, επιμένοντας ωστόσο στην ανάγκη για υλοποίηση των δεσμεύσεων.
«Θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί σωστά», δήλωσε σε ομιλία της.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα επιθυμεί επενδύσεις, πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες και αξιόπιστες προϋποθέσεις, να χτυπήσει την διαφθορά και να καλωσορίσει γερμανικές επιχειρήσεις. Σημείωσε δε ότι σε μια νομισματική ένωση όλα τα μέλη πρέπει να σέβονται τις κοινές δεσμεύσεις. «Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί, αλλιώς δεν μπορεί αυτή η Ευρώπη να μείνει ενωμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πάντως την ετοιμότητα της κυβέρνησής της για αλληλεγγύη, ενώ αναγνώρισε πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα και τι ζητείται από τους πολίτες. «Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτό το οποίο αποφάσισε η Ελληνική Βουλή», δήλωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πλούσιοι ήδη έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και «πλήττονται οι απλοί άνθρωποι», αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στην πρόταση για εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «θέλουμε στην Ευρώπη έναν τέτοιο φόρο, ο οποίος θα αναγκάσει να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν όλη αυτή την καταστροφή»

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news