facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παπανδρέου:Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά τα εσωκομματικά

 Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε σε επιθέσεις εναντίον της ΝΔ και της Αριστεράς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του.
Παράλληλα επιτέθηκε σε ορισμένα ΜΜΕ για την κριτική που άσκησαν για τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Όπως και εσείς και ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι αυτή συνεδρίαση μας καθώς και οι αποφάσεις είναι πράγματι ιστορικής και καθοριστικής σημασίας. Για το εάν τελικά θα ξεπεράσουμε τον κάβο και θα μπούμε σε έναν νέο δρόμο όσο δύσκολος και αν είναι.
Αυτή η μάχη δίνεται όχι απλά εντός Ελλάδας αλλά και εκτός. Και παρά τα κυνικά σχόλια θεωρώ καθήκον μου να προωθώ και τις προοδευτικές ιδέες και να προωθώ ότι καλύτερο έχει η Ελλάδα να δείξει.
Έλεος πια με αυτή την εύκολη απαξίωση. Συνεχίζω να δέχομαι επιθέσεις και εγώ και το ΠΑΣΟΚ από συγκεκριμένα ΜΜΕ». «To τίμημα είναι βαρύ και χτυπάει κυρίως τη νέα γενιά. Αλλά εμείς σταματήσαμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να «μαγειρεύουμε» τα στατιστικά στοιχεία» είπε για την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι ζοφερή και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Και ευθύνονται και οι συντηρητικοί μας εταίροι στην Ευρώπη. Εμείς όμως δεν πήραμε τον εύκολο δρόμο μαγειρεύοντας στοιχεία και κάνοντας ρουσφέτια».


«Δεν επέβαλα σε κανέναν να είναι υπουργός»

Απάντηση σε όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ασκήσει κριτική στο Μνημόνιο έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και τους κάλεσε να μην ρίχνουν νερό στο μύλο του λαϊκισμού. «Δεν κάνω απολογισμό κάνω το αυτονόητο. Υπερασπίζομαι το δικό μας έργο. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη αλλά σε κανέναν δεν επέβαλα να είναι υπουργός ούτε να παραμείνει υπουργός στην κυβέρνηση. Αλλά θα ήταν μικρότητα να μπω σε μία τέτοια λογική. Τα λάθη δεν είναι δικά τους. Είναι δικά μου αλλά οι επιτυχίες είναι όλων μας. Μη ξεχνάμε ότι υπήρχαν επιτυχίες. Κάποιοι μπαίνουν στη λογική προεκλογικά να απαξιώνουν το έργο του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε εμείς νερό στο μύλο του λαϊκισμού. Το κάνουν καλύτερα τα άλλα κόμματα. Σας διαβεβαιώ ότι όσο υποκύπτουμε σε αυτόν τον πειρασμό τόσο θα πέφτουν τα ποσοστά μας».


Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά τα εσωκομματικά

Για ενότητα του ΠΑΣΟΚ με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και του λαού έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου. «Όπως όλοι συμφωνήσαμε να βάζουμε πρώτη την πατρίδα και τον μέλλον του λαού. Η ενότητα μας γύρω από μία κοινή πλατφόρμα είναι αδήριτη ανάγκη. Αυτή την ενότητα εγώ υπηρετώ. Έχω εκφραστεί για τις δικές μου προσωπικές προθέσεις. Αυτό δεν μου επιτρέπει όμως να μην ασκήσω στο έπακρο τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που μου αναλογούν για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Είμαστε η ατμομηχανή των εξελίξεων το αποκούμπι στης χώρας σε αυτή τη φάση. Ιδιαίτερα και για τις διαδικασίες που έχει η χώρα μπροστά της το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο. Είμαστε εμείς ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα. Δυστυχώς σε εμάς έπεσε η ευθύνη». «Ένας πολιτικός που σκύβει το κεφάλι γίνεται μαριονέτα. Και εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ. Και βεβαίως αυτό μου έχει κοστίσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Εξεταστική τώρα ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Την πρόθεση του να ζητήσει την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επιτέθηκε στη ΝΔ η οποία ζήτησε η διενέργεια της έρευνας να γίνει μετά τις εκλογές. «Εγώ θα ζητήσω εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ. Τώρα πριν από τις εθνικές εκλογές. Εμείς θέλουμε την αλήθεια για να την ξέρει ο ελληνικός λαός πριν από τις εκλογές για να μπορεί να αποφασίζει όχι μετά για να ακούει τα ψέματα της ΝΔ». «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ενδιαφέρθηκαν οι Ρώσοι»

Αναφορικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βγει η χώρα από την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε ότι υπήρχε ενδιαφέρον επενδυτών από την Ρωσία. «Μήπως ενδιαφέρθηκαν ρώσικα και αραβικά κεφάλαια; Άλλο ένα ψέμα της ΝΔ. Εγώ μίλησα προσωπικά με τον Πούτιν και τον Μεντβιέντεφ γι’ αυτό το θέμα. Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν ήταν οι Κινέζοι».Επίθεση στην ΑριστεράΣκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς απέναντι στην κρίση. «Η στάση μας όμως μας διαφοροποιεί και από την παραδοσιακή Αριστερά. Μία Αριστερά της παθητικής αποδοχής που αντί να δημιουργεί γκρεμίζει. Που αρέσκεται να βρίσκει άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα. Το κόμμα τους θέλουν να ενδυναμώσουν μέσα από μία πόλωση που βοηθά τις γραφειοκρατίες τους, τον έλεγχο τους επί τον εργατικών κινημάτων».«Δεν μίλησα ποτέ για διεφθαρμένο λαό» - Γελοιότητες τα περί επιτρόπου

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «ποτέ δε μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Αυτό είναι ένα ψέμα της ΝΔ. Το αντίθετο είπα. Όπως δεν είναι στο DNA των Γερμανών ο ναζισμός έτσι δεν είναι και στο DNA των Ελλήνων η διαφθορά». Επίσης χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί επιβολής επιτρόπου στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση του διαπραγματεύθηκε σκληρά τα μέτρα που πρότεινε η τρόικα. «Αυτό το βλέπουν τώρα και τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Σε κάθε στιγμή έπρεπε να ζυγίσουμε ποιο ήταν το σωστό για το εθνικό συμφέρον. Όταν πέρσι επανήλθε παρόμοια πρόταση η αντίδραση μου ήταν άμεση και απόλυτη. Τότε είπα ότι μπορεί να έχουμε μία εξάρτηση οικονομική δεν θυσιάζουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε για ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας. Εάν επιμείνετε τότε δεν θέλουμε τα χρήματα σας. Πάρτε τα πίσω και αφήστε μας ήσυχους. Και αυτό πρέπει να ξαναπούμε αν θέσουν τέτοιο θέμα».

thessalikipress.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news