facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΝΤ: Η Ιταλία θα αποφασίσει μέχρι πότε θα την επιτηρούμε

Το ΔΝΤ αφήνει στον Μάριο Μόντι την πρωτοβουλία για το χρονοδιάγραμμα εποπτείας της οικονομίας.

Το ΔΝΤ ανέφερε, σήμερα στην έδρα του στην Ουάσινγκτον, ότι αφήνει την πρωτοβουλία στο ιταλικό κράτος, να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα της εποπτείας, που ζήτησε η Ρώμη.

"Εναπόκειται στην ιταλική κυβέρνηση να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα", τόνισε ο κ. Τζέρι Ράις, διευθυντής για τις Εξωτερικές σχέσεις του ΔΝΤ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα.

"Η ενισχυμένη εποπτεία της ιταλικής οικονομίας, όπως αυτή αποκλήθηκε, είναι καθ'ολοκληρίαν μια πρωτοβουλία που θα λάβει η ίδια η ιταλική κυβέρνηση", υπενθύμισε.

Ενθαρρυμένη από τους εταίρους στην G20, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ιταλίας, υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησε στα τέλη Οκτωβρίου να υπαχθεί στο καθεστώς εποπτείας από το ΔΝΤ, όσον αφορά την οικονομική πολιτική --υπό το πρίσμα του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Τότε, έγινε λόγος για "τριμηνιαίες εκθέσεις" που θα συντάσσονται από το ΔΝΤ για την ιταλική οικονομία.

Όταν στη διάρκεια του Νοεμβρίου η πρωθυπουργία αναλήφθηκε από τον Μάριο Μόντι, που έκανε υπουργούς τεχνοκράτες, επακολούθησε τον επόμενο μήνα η επίσκεψη στη Ρώμη μιας αντιπροσωπείας του ΔΝΤ.

'Έκτοτε από το ΔΝΤ δεν έγινε κάτι, που να παραπέμπει στη διαδικασία της εποπτείας, απλά έγιναν κάποια θετικά σχόλια εκπροσώπων του ΔΝΤ, για τα πρώτα δείγματα γραφής οικονομικής πολιτικής της υπό τον Μόντι κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο κ. Ράις συνεχάρη την κυβέρνηση Μόντι ότι φροντίζει να μειωθεί το δημόσιο χρέος με τις ενέργειές της, ενώ εξισορροπεί συγχρόνως τα θεμελιώδη δημοσιονομικά μεγέθη.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news