facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μέτωπο Ελλήνων και Ευρωπαίων δικαστών απέναντι στο μνημόνιο

Κοινή δράση ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής -είτε αυτά αφορούν σε οικονομικά είτε σε θεσμικά ζητήματα – επιχειρούν να αναπτύξουν Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς με ομολόγους τους από χώρες που επίσης βρίσκονται στον «αστερισμό» της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τις αντίστοιχες ενώσεις από κράτη εμπλέκονται με κάθε τρόπο σε μνημονιακές πολιτικές. Πρόκειται για την Ισπανία, την Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Κύπρο. Ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί μια κοινή δράση και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Δικαστικών Ενώσεων θα συναντηθούν στο Άμστερνταμ. Ήδη, υπάρχει αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ενώσεων ενώ δεν αποκλείεται ότι οι ευρωπαίοι δικαστές να προσκληθούν και στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει λάβει και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Μάλιστα, οι δικαστικές ενώσεις θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις όποιες πρωτοβουλίες τους με τις ενέργειες των τριών παραπάνω επιστημονικών συλλόγων.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news