facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΔΝΤ: "Ψήφος εμπιστοσύνης" σε Τόμσεν

Την έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν οι χειρισμοί και οι προτάσεις του Πολ Τόμσεν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, το στέλεχος του ΔΝΤ και μέλος της τρόικα που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο επίκεντρο σχολιασμού με αφορμή την στάση του στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, είναι εναρμονισμένος με τις αποφάσεις του ΔΣ του Ταμείου.

Υπογραμμίστηκε, μάλιστα, από πηγές του ΔΝΤ ότι δεν κάνει προσωπική πολιτική και ότι η εικόνα που παρουσιάστηκε δεν είναι η πραγματική ενώ τονίστηκε με έμφαση ότι από τη φύση του είναι ευγενικός άνθρωπος και δεν ευσταθούν οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η συμπεριφορά του προς τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό δεν ήταν ευγενική.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, από το Ταμείο τόνισαν ότι οι αρχές της χώρας διαπραγματεύονται με την τρόικα συνολικά εκφράζοντας παράπονα για στοχοποίηση του Ταμείου.

Θυμίζουν ότι η επιμονή του Ταμείου για χαμηλότερο επιτόκιο στα "κουρεμένα" ομόλογα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλυτέρευση των όρων για την Ελλάδα ενώ αισιοδοξούν ότι εν τέλει και η ΕΚΤ θα δεχθεί "κούρεμα" των δικών της ομολόγων, κάτι που βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Επιπρόσθετα, θεωρούν ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός θα ενισχυθεί σημαντικά και θα "αγγίξει" το ποσό του 1,5 τρισ. ευρώ τελικά ώστε στο μέλλον να μπορούν να διασωθούν οι χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

Σχετικά με τη γερμανική πρόταση για διορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα, το Ταμείο ανέφερε ότι δεν την υποστηρίζει.

megatv.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news