facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα»

Το μήνυμα του Μπερσάνι προς την Μέρκελ

«Το μήνυμα που στέλνω προς την Άγκελα Μέρκελ είναι ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα. Πρέπει να υιοθετήσουμε τα ευρωομόλογα και να αποδείξουμε ξεκάθαρα ότι υπερασπιζόμαστε το ευρώ», δήλωσε σο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του ιταλικού, κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, θέλησε να γίνει πιο αναλυτικός και εξήγησε: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι δύναται, να προσπαθήσει, ώστε να φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί. Από το σημείο εκείνο και πέρα, όμως, θα πρέπει να σηκώσει το βάρος και να παρέμβει η Ευρώπη, παραδείγματος χάρη το Eurogroup, γιατί οι Έλληνες είναι αδέλφια μας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κεντροαριστεράς, «η Γερμανία πρέπει να καταλάβει παράλληλα, ότι πολλές στρατηγικές που προτάθηκαν μέχρι τώρα, βάζουν σε δύσκολη θέση τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, όπως την Πορτογαλία, την Ιταλία και πολύ περισσότερο την Ελλάδα».

«Νομίζω ότι το Βερολίνο μπορεί να προσφέρει μια μεγαλύτερη συμβολή στην ανάκαμψη της Ευρώπης, διότι θα έπρεπε να υπολογίσει ότι οι περισσότερες εξαγωγές του, γίνονται προς τις χώρες της Ένωσης», πρόσθεσε ο Μπερσάνι.

«Η Ευρώπη έπρεπε να απαντήσει από την αρχή, να δραστηριοποιηθεί για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Αυτό δεν έγινε, ενώ θα μπορούσαν τα τελειώσουν όλα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Καλούμαστε, λοιπόν, τώρα να υιοθετήσουμε αυτή την άποψη και να την κάνουμε πράξη σήμερα που η όλη αυτή ιστορία βρίσκεται στην τελική της φάση», ολοκλήρωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news