facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύτηκαν τρεις λογαριασμοί Λαυρεντιάδη στην Ελβετία

Τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην Ελβετία -ύψους 160 εκατ. ευρώ- δεσμεύτηκαν με αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Γιάννη Δραγάτση.

Ο επιχειρηματίας ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank και θεωρείται ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων -και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας προτίθεται να κλείσει την υπόθεση με την παραγγελία άσκησης κακουργηματικών ποινικών διώξεων. Τότε, ο επιχειρηματίας δεν είχε προσέλθει, ενώ είχε κληθεί από τον κ. Δραγάτση να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Ο επιχειρηματίας είχε διαπραγματευτεί με την τράπεζα για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατ. ευρώ που ελήφθησαν από εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και χαρακτηρίζονται «επισφαλή».

Ωστόσο, η διοίκηση της τράπεζας απέρριψε την προσφορά του.

Η δέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία έρχεται, μετά τη στενή συνεργασία των ελληνικών δικαστικών αρχών με τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news