facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Καρατζαφέρη προς Ευρωπαίους αξιωματούχους

Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν, ενόψει της νέας συμφωνίας δανεισμού, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μεταξύ άλλων ζητά να επηρεάσουν το εκτελεστικό όργανο της Ένωσης προς μια πιο ορθολογική και βασισμένη σε αρχές, προσέγγιση ως προς την ελληνική οικονομική κρίση.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Γ. Καρατζαφέρης, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν με το πιστόλι στον κρόταφο, όταν απαιτείται η συμμετοχή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Προειδοποιεί δε πως «είναι μια ωρολογιακή βόμβα για όλο το δυτικό κόσμο» και τονίζει ότι η χώρα μας είναι σε μια κρίσιμη καμπή στην πορεία της για δημοσιονομική εξυγίανση και οικονομική ανάκαμψη και τα κριτήρια λιτότητας, με τα οποία επιβαρύνεται ο ελληνικός λαός, είναι άνευ προηγουμένου στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία.

Τονίζει ακόμη ότι δεν μπορεί οι όροι της συμφωνίας που προτείνουν οι πιστωτές μας, να παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ποτέ αμφισβητηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία και ένα κυρίαρχο κράτος και προσθέτει: «Ορισμένοι από τους προτεινόμενους όρους που υποβλήθηκαν ενόψει της νέας συμφωνίας δανείου θα κλονίσουν την πεποίθηση του ελληνικού λαού σχετικά με την όλη διαδικασία, όπως επίσης και την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να πείσει τους πολίτες για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Επιπρόσθετα, θα επιβραδυνθεί η οικονομία, σε σημείο χωρίς επιστροφή και θα προκληθεί κοινωνική αναταραχή, τέτοια που η Ευρώπη δεν έχει δει για δεκαετίες, κάτι το οποίο θα καταστήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ανέφικτη».

Προειδοποιεί για πιθανή αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και θα εκφράσει την απογοήτευση των λαών όλης της Ευρώπης απέναντι στις στρεβλώσεις της συμμετοχικής δημοκρατίας. Τονίζει με έμφαση ότι πολλές από τις προτάσεις που συζητιούνται για τη συμφωνία είναι σε αντίθεση με το κοινοτικό κεκτημένο και τον πυρήνα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες και πως πολλές εκ των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας είναι ενάντια στις βασικές διατάξεις των χαρτών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Ο Καρατζαφέρης κάνει έκκληση προς την επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και ζητά στρατηγική παρέμβαση για την προστασία τόσο της διαδικασίας μεταρρύθμισης σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, όσο και των θεμελιωδών δημοκρατικών αξιών στις οποίες -όπως λέει- στηρίζεται η Ευρώπη για την ευημερία και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς της. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι θυσίες προς την προσαρμογή και ανάκαμψη θα είναι τεράστιες και ο ελληνικό λαός έχει ήδη δείξει τεράστια υπομονή και ωριμότητα στην αντιμετώπιση της διαδικασίας. Ωστόσο, η θυσία της εθνικής αξιοπρέπειας και η επιβολή μιας οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος οποιασδήποτε διαδικασίας βοήθειας προς την Ελλάδα» καταλήγει στην επιστολή του.

defence-point.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news