facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σκοπεύουν να «μπλοκάρουν» τα ταμεία οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε κινητοποίηση που στοχεύσει στο «αδύνατο» σημείο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προχωρούν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί, που σκοπεύουν να «μπλοκάρουν» τα ταμεία, ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν το αντίτιμο των 5 ευρώ, αλλά και το κόστος των εξετάσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας, που κατήγγειλαν ότι στοχεύει το υπουργείο, καθ’ υπόδειξη της τρόικας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, επισήμανε ότι η κινητοποίηση, έχει δύο στοχεύσεις: Αρχικά να κρατηθούν ανοιχτά τα Νοσοκομεία, διότι, όπως ανέφερε «η κυβέρνηση αποσκοπεί είναι να κλείσει τα δημόσια Νοσοκομεία, να διαλύσει τη δημόσια περίθαλψη στη χώρα μας και εμείς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία».

Δεύτερη στόχευση είναι οι κινητοποιήσεις να στραφούν εναντίων του μηχανισμού που έχει στήσει η κυβέρνηση, αφενός μεν για να εισπράττει τα 5 ευρώ και όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις από τους ασθενείς, αφετέρου μέσω των διοικητικών μηχανισμών να προχωρεί σε περικοπές.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, χαρακτήρισε «casus belli», την περίπτωση που το Υπουργείο τολμήσει να πειράξει το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, καθώς όπως πρόσθεσε «χάσαμε τουλάχιστον 30% από τους μισθούς μας και οι εφημερίες συμπαρασύρονται από τους βασικούς μισθούς». Σε περίπτωση που αποτολμήσουν να πειράξουν το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο θα είναι αιτία πολέμου, προειδοποίησε.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news