facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: “Δεν μας αρκούν πλέον οι υποσχέσεις”

Οι υποσχέσεις της Ελλάδας για μέτρα λιτότητας δεν αρκούν πλέον, διότι τόσες υποσχέσεις δεν έχουν τηρηθεί και η χώρα –η οποία είναι ένα «βαρέλι δίχως πάτο»- πρέπει να αλλάξει δραματικά τους τρόπους της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι είναι «στο χέρι» της Ελλάδας αν η χώρα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη στο πλαίσιο των προσπαθειών της για αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της.

«Οι υποσχέσεις από την Ελλάδα δεν μας αρκούν πλέον», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Με ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσουν μέρη του παλαιού προγράμματος και να αποταμιεύσουν».

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως οι γερμανικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μια πλειοψηφία Γερμανών είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. «Είναι όμως σημαντικό να πούμε ότι δεν μπορεί να είναι ένα ‘βαρέλι δίχως πάτο’. Γι’ αυτό οι Έλληνες πρέπει να κλείσουν επιτέλους αυτό το βαρέλι. Και τότε μπορούμε να βάλουμε κάτι μέσα σ’ αυτό».

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα θα υποστηριχθεί «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», προειδοποίησε ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για να το κάνει αυτό.

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news