facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μειώνονται οι δόσεις για τους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Μείωση των δόσεων για τους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος μιλώντας την Πέμπτη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, προβλέπεται «μείωση της παρακράτησης του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων στα τρία δέκατα του μισθού, έναντι έξι δεκάτων».

Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, «η συνολική δόση, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα τέσσερα δέκατα του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος» είπε ο υπουργός.

Η πρόβλεψη θα υπάρχει σε επικείμενη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον Ευ.Βενιζέλο, καθώς έχει ήδη ψηφιστεί σχετική διάταξη για τη μείωση της παρακράτησης.

Γενικότερα, o υπουργός ανέφερε ότι «έχουν διευθετηθεί 750.000 στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια - και κάθε εβδομάδα παρακολουθούμε την πορεία των διακανονισμών».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι’ αυτό τα διακανονίζουν και τα επαναδιακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας».

«Παρακολουθούμε στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν πρόβλημα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε, επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη». «Οι τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ακολουθούν αυτήν την πρακτική», κατέληξε.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news