facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Να δοθεί το όνομα του «εκατομμυριούχου» ζητούν βουλευτές

Σε «θεσμικά αναχώματα» φαίνεται πως σκοντάφτει η δημοσιοποίηση του ονόματος του βουλευτή, ο οποίος μετέφερε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς τόσο η Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης πετούν το μπαλάκι στην επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» ως την αρμόδια να ερευνήσει, να εντοπίσει και να ανακοινώσει το όνομα του «εκατομμυριούχου» εθνοπατέρα.

Αναλυτικά, η υπόθεση με το έμβασμα του βουλευτή προέκυψε από καταγγελία που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο κ. Νικολούδης από έρευνα που πραγματοποίησε εντόπισε και επίσημα το έμβασμα αλλά δεν διαπίστωσε παρανομία. Το γεγονός αυτό -ότι δηλαδή δεν εντόπισε παρανομία- φαίνεται ότι τον δεσμεύει με αποτέλεσμα να μην ανακοινώνει το όνομα του βουλευτή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο κ. Νικολούδης επικοινώνησαν και διαπίστωσαν ότι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει την διαδικασία και να δημοσιεύσει το όνομα του βουλευτή είναι ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης εξηγώντας ότι πρέπει να στείλει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδας με το οποίο να ζητά να του αποσταλούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις των βουλευτών και των στενών τους συγγενικών προσώπων για το 2011.

Αντι δηλαδή -έστω και ανεπίσημα- να παραδώσουν στον κ. Αργύρη όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, τον παραπέμπουν σε διαδικασία η οποία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και αυτό γιατί η επιτροπή θα πρέπει να στείλει το αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδας, αυτή με την σειρά της να ζητήσει από όλα τα τραπεζικά ιδρύματα τις κινήσεις λογαριασμών όλων των βουλευτών και των συγγενικών τους προσώπων, να τα συγκεντρώσει, να τα παραδώσει στον κ. Αργύρη και αυτός στην συνέχεια να εντοπίσει ποιος είναι ο βουλευτής που τον Μάιο του 2011 έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πάντως, την ίδια ώρα οι περισσότεροι βουλευτές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς η βαριά σκιά που έχει πέσει πάνω από το κοινοβούλιο - μετά την αποκάλυψη του επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος κ. Νικολούδη ότι μέλος του κοινοβουλίου έβγαλε στο εξωτερικό τον Μάιο του 2011 ένα εκατομμύριο ευρώ!  προκαλεί την έντονη δυσφορία των βουλευτών, που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους κινήσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες», Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς τον κ. Νικολούδη, με την οποία του ζητά να του παρασχεθούν όλα τα στοιχεία για τις τραπεζικές κινήσεις του εκατομμυριούχου βουλευτή, ενώ, σε κατ' ιδίαν συνομιλία τους, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί.

Παράλληλα, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν την πρωτοβουλία και επισκέφτηκαν το γραφείο του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος όμως απουσίαζε και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε εκείνο του αντιπροέδρου Γρηγόρη Νιώτη.

Με την παράσταση διαμαρτυρίας, που έκαναν στον κ. Νιώτη οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση ζήτησαν να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή, για τον οποίο έκανε την αποκάλυψη ο κ. Νικολούδης, ώστε να μην αμαυρώνεται η εικόνα της βουλής και των βουλευτών, που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επιφυλάχθηκαν δε να κάνουν και γραπτή παρέμβαση εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Πάντως, το σύνολο σχεδόν των μελών του κοινοβουλίου δηλώνουν οργισμένοι με τον «άγνωστο» συνάδελφό τους εξηγώντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους έλληνες πολίτες πως το τραπεζικό σύστημα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο προκειμένου να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους στην χώρα, ο «συνάδελφος» προτίμησε να μεταφέρει την περιουσία του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο».

Ορισμένοι μάλιστα περιμένουν με ενδιαφέρον να μάθουν το όνομα του συγκεκριμένου βουλευτή ώστε να διαπιστώσουν εάν είναι από αυτούς που υπερψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου προκάλεσε η αποκάλυψη του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη ότι «εν ενεργεία βουλευτής μετέφερε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011».

Ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην Ολομέλεια είπε ότι θα αναλάβει προσωπικά την διαλεύκανση της υπόθεσης και πως θα επικοινωνήσει άμεσα με τον κ. Νικολούδη προκειμένου να μάθει το όνομα του «εκατομμυριούχου» βουλευτή.

Επιπροσθέτως, επισήμανε με νόημα ότι «ο συγκεκριμένος βουλευτής πρέπει μόνος του να βγει και να πει την αλήθεια. Αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς».

Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης είπε: «Ο κ. Νικολούδης έχει ήδη σπάσει το απόρρητο με όσα είπε στη Βουλή και θα έπρεπε να προχωρήσει στην δημοσίευση του ονόματος. Έστω και τώρα θα πρέπει να τον καλέσει η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και να του ζητήσει το όνομα. Να το δώσει με απόρρητες διαδικασίες και μετά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη για τη δημοσίευση».

Επιπροσθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουμε το όνομά αυτού του βουλευτή, γιατί ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει συμπεριφορά ποντικιού που πρώτο εγκαταλείπει το καράβι και δεν
μπορεί οι υπόλοιποι 299 να επωμίζονται ευθύνες που δεν τους αναλογούν».

Σπήλιος Λιβανός: "Δεν είμαι εγώ"

Διαψεύδει κατηγορηματικά την φημολογία των τελευταίων ωρών ότι αυτός είναι ο βουλευτής που έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός.

Για την ακρίβεια, ο κ. Λιβανός σε ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι : «Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με την αποκάλυψη του Προέδρου της «Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης», Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ότι Βουλευτής μετέφερε τον Μάϊο του 2011 στο εξωτερικό ?1.000.000, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είμαι εγώ το πρόσωπο αυτό, οιαδήποτε δε τέτοια αναφορά είναι όχι απλώς εσφαλμένη αλλά και συκοφαντική. Για το θέμα αυτό αποστέλλω σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω Επιτροπής, με την οποία του ζητώ να επιβεβαιώσει τα παραπάνω».

Άννα Νταλάρα: Απειλεί με μηνύσεις και ζητεί να αποκαλυφθεί ο βουλευτής

Με μηνύσεις απειλεί η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα εκείνους που διέρρευσαν το όνομά της αναφορικά με την ταυτότητα του βουλευτή που «εξήγαγε» τον Μάιο του 2011 περί το ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζες στην Ελβετία.

Παράλληλα, την Τετάρτη ζήτησε από τον Ευάγγελο Αργύρη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων, να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που είχε πει πως είναι τρεις με τέσσερις στον αριθμό και για τα «πόθεν έσχες» των οποίων θα γίνει περαιτέρω έρευνα, ώστε να σταματήσει η σπέκουλα.

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Ζητεί την αποκάλυψη του βουλευτή που «εξήγαγε »1 εκατ. ευρώ

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απέστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, με την οποία του ζητεί εντός τριημέρου να προχωρήσει στη γνωστοποίηση στον πρόεδρο της Βουλής ή στον υπουργό Δικαιοσύνης του ονόματος του βουλευτή που φέρεται πως «εξήγαγε» ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού ή να διαβεβαιώσει ότι αυτός ο βουλευτής δεν είναι ο κ. Γιακουμάτος.

Όπως εξηγεί, ζητεί τη ρητή αυτή δήλωση εκ μέρους του κ. Νικολούδη, διότι δεν θέλει να πλανάται καμία σκιά γύρω από το όνομά του.

Φέρνουν ξανά τον Νικολούδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την άμεση κλήση του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε το προεδρείο της Βουλής, ώστε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, με θέμα τις καταγγελίες του κ. Νικολούδη για βουλευτή, ο οποίος έστειλε 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό το Μάιο του 2011.

Να σημειωθεί ότι με την τελευταία τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή Θεσμών έχει προανακριτικές αρμοδιότητες και σε συνδυασμό με το ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι κλειστή «αίρονται» οι όποιες δεσμεύσεις έχει ο κ. Νικολούδης, προκειμένου να δημοσιεύσει το όνομα του βουλευτή.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news