facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία για «ψαλίδι» στις συντάξεις

Η συμφωνία επιτεύχθηκε στην συνάντηση που είχαν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για την εξεύρεση από το ασφαλιστικό σύστημα του ποσού των 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές μας.

Με περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ, 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών (για ποσά άνω των 1.200 – 1.300 ευρώ) και “ψαλίδι” στις επικουρικές θα καλυφθεί η τρύπα των 300 εκατ. ευρώ συμφώνησαν τρόικα – κυβέρνηση.

Από τις περικοπές αυτές αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).

Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200, ή 300 ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news