facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΡΟΔΟΣ:ΠΡΟΔΟΤΕΣ βουλευτές μην τολμήσετε, τίποτα δεν θα σας σώσει!


Η ΓΕΜΑΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΛΗΣΕ

Πέρα από κάθε προσδοκία η συγκέντρωση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ
Πέρα από κάθε προσδοκία και ανέλπιστα μεγάλη για τα δεδομένα της Ρόδου ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου με κύριο και μοναδικό αίτημα την μη κατάργηση των συντελεστών του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο. Η αριθμολογία για τον όγκο της συγκέντρωσης έδινε και έπαιρνε, αλλά σημασία έχει και το είδος των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.
Οι περισσότεροι, από τη σχεδόν γεμάτη πλατεία ήταν πολίτες απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις και οι περισσότεροι, πολίτες που δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Ροδίτες άφησαν τις πολυθρόνες και τους καναπέδες, συναισθανόμενοι πλέον ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους έλεγαν «φτάνει πια πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν».
Εντύπωση προκάλεσαν δύο πανό που αναρτήθηκαν στην πρόσοψη του Δημαρχείου, Το ένα πανό έγραφε «Θέλουμε βουλευτές, όχι χειροκροτητές» και το άλλο «προδότες βουλευτές μην τολμήσετε, τίποτε δεν θα σας σώσει», υπονοώντας την στάση που θα κρατήσουν στη Βουλή.
Προς τους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδ/σου και Β΄αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιχ. Κακλιός, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αντ. Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ιακ. Γρύλλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μιχ. Μιχαήλ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδ/σου Παναγ. Καραγιάννης και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου ο Παναγ. Εγγλέζος.
Από πλευράς επώνυμων παραβρέθηκαν η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην βουλευτής Τ. Καραμάριος, ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Χατζηδιάκος, ο τέως δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου, ο αντιδήμαρχος Μ. Καμπουρόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας πόλεως Ρόδου Μπάμπης Ευθυμιάδης, ο επικεφαλής της παράταξης στο δ.σ. «Ροδοκόκκινο» Δημ. Γάκης.
Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή ιδιοκτητών πούλμαν, φορτηγών και άλλων οχημάτων Δ.Χ.
Οι οργανωτές με δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, για το δυναμικό παρόν του και το ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικά προς τους βουλευτές και τους άλλους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.
Τόσο ο κύριος ομιλητής Μιχ. Κακλιός, όσο και οι προαναφερθέντες που απηύθυναν χαιρετισμό, αναφέρθηκαν με έντονο ύφος στην επιχειρούμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, συνδέοντάς τον, με το μέλλον των νησιών μας και τη περαιτέρω συσσώρευση νέων οικονομικών βαρών στα νοικοκυριά, αφού οι τιμές σε όλα τα προϊόντα θα εκτοξευθούν στα ύψη!
Όπως δηλώθηκε, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν με διάφορες μορφές – δυναμικές, πολύ περισσότερο της Εφορίας (ρεπορτάζ σε άλλες στήλες).


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news