facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο είναι ο μισθός του Κάρολου Παπούλια

Η ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι παραιτείται του μισθού του έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις. Όμως ποιος είναι ο μισθός του προέδρου;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει "αποζημίωση" για τα "καθήκοντά" του περίπου 85.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή λίγο παραπάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα.

Κι όμως, θεωρείται ένας από τους χαμηλότερα αμειβόμενους πολιτειακούς άρχοντες του δυτικού κόσμου. Ο δε Έλληνας πρωθυπουργός αμείβεται με περίπου 110.000 ευρώ ετησίως.

Τι γίνεται όμως σε άλλες χώρες;

Οι αμοιβές του Προέδρου των ΗΠΑ ανήκουν πάντως ανάμεσα στις παραδοσιακά υψηλότερες. Ο Μπάρακ Ομπάμα εισπράττει ετησίως πάνω από 600.000 δολάρια συνυπολογιζομένων των διάφορων bonus.

Με το που εγκαταστάθηκε στα Ηλύσια Πεδία, ο Νικολά Σαρκοζί έπεισε τη γαλλική Βουλή να του χορηγήσει αύξηση αποδοχών της τάξης του 140%! Έτσι έφτασε να αμείβεται με 240.000 ευρώ το χρόνο. Ήταν η πρώτη φορά από τη εποχή του Σαρλ ντε Γκολ που Γάλλος Πρόεδρος θεώρησε σκόπιμο να αυξήσει την ονομαστική αμοιβή του.

Η πολύ “αγαπημένη” μας γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που εισέπραττε τον δεύτερο μεγαλύτερο μισθό στην Ευρώπη (21.300 ευρώ μηνιαίως), εγκατέλειψε το 2009 τα σχέδια για μισθολογική αναπροσαρμογή της τάξης του 6%, τα οποία είχαν έρθει προς συζήτηση τον Μάιο του 2008.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news