facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν κοινοβουλευτικό παραξικόπημα

Κοινοβουλευτικό παραξικόπημα - ένα ακόμα - θα συνιστά η ψήφιση του νέου Μνημονίου στην Βουλή, καθώς ... δεν θα εξειδικεύονται τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή γιατί το νομοσχέδιο θα περιέχει μόνο τρία άρθρα! τα οποία θα "δέσουν" την Ελλάδα για 50 χρόνια!

Το κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης διένειμε ο πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ζητώντας τους να το υπογράψουν κατόπιν εντολής της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε πως θα στηρίξει στη Βουλή τα τρία άρθρα που θα τεθούν προς ψήφιση (PSI, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση). Πάρα ταύτα, άσκησε κριτική στους εκπροσώπους της τρόικας και στον ασφυκτικό τρόπο με τον οποίο θέτουν τις απαιτήσεις τους.

Την αναγκαιότητα της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τόνισε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

Αιτία του συλλογισμού της είναι πως το Μνημόνιο έχει μεγάλο αριθμό μέτρων και πολύπλοκες διαδικασίες κι αν γίνουν εκλογές δε θα προλάβουν να εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει πως όποιος δεν θα υπερψηφίσει τις προτάσεις της κυβέρνησης την Κυριακή, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

Το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η δανειακή σύμβαση να περάσει από τη Βουλή.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news