facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η διεθνής ένωση κατά του καρκίνου (UICC) καθιέρωσε την 4η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου. Η UICC είναι μία διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση αφιερωμένη στον αγώνα κατά του καρκίνου. Ιδρύθηκε το 1933 και απαριθμεί πάνω από 332 οργανισμούς-μέλη σε πάνω από 104 κράτη. Οι στρατηγικές της κατευθύνσεις είναι 4: πρόληψη και έλεγχος του καρκίνου, έλεγχος του καπνίσματος, ενημέρωση του κοινού και υποστηρικτική φροντίδα.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα η μάστιγα του καρκίνου αγγίζει όλη την ανθρωπότητα, καθώς κάθε άνθρωπος θα έρθει αντιμέτωπος με την ασθένεια αυτή, είτε σαν ασθενής, είτε στο οικογενειακό του περιβάλλον. Παρόλαυτά είναι αλήθεια ότι:
Σχεδόν το 1/3 των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν ενώ ακόμα 1/3 μπορούν να θεραπευθούν αν διαγνωσθούν έγκαιρα
Υπολογίζεται ότι το 2008 υπήρχαν πάνω από 12,4 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου και περίπου 7,6 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο καθώς και 25 εκατομμύρια καρκινοπαθών που ζουν με διεγνωσμένη νόσο τα τελευταία 5 έτη.
Υπολογίζεται ότι το 2030 θα υπάρχουν 17 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο.
Υπολογίζεται ότι το 2030 θα υπάρχουν 26 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις με διάγνωση καρκίνου.
Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου διπλασιάστηκε τα τελευταία 30 έτη.
Πάνω από 20 χρόνια έχουν περάσει από το ατύχημα στο Τσερνομπίλ και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2065 θα υπάρχουν πάνω από 16000 περιπτώσεις καρκίνου του θυρεοειδούς και 28000 περιπτώσεις άλλων τύπων καρκίνου στην Ευρώπη εξαιτίας του ατυχήματος.

43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
Περιβάλλον χωρίς κάπνισμα
Φυσική άσκηση, υγιεινή διατροφή και αποφυγή παχυσαρκίας
Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο
Εμβόλια κατά του καρκίνου

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news