facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ένας στους δύο επιχειρηματίες "κλείνει" το 2012

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Αθήνα, εκτιμά πως το 2012 θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή ερωτηματολογίου στην ιστοσελίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2012 με τη συμμετοχή 819 επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου,στην πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες τάσσονται κατά της μείωσης των μισθών των εργαζομένων.
Το 83% μάλιστα θεωρεί, ότι η περικοπή των μισθών δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας.
Όσον αφορά στην δυνατότητα αύξησης των δημοσίων εσόδων μέσω της επιβολής νέων φόρων και εκτάκτων εισφορών, το 72% απάντησε αρνητικά, το 21% απάντησε αρνητικά με μικρή αβεβαιότητα, και μόλις το 1% απάντησε θετικά.

Η μείωση μισθών δεν φέρνει ανταγωνιστικότητα
Στο ερώτημα, κατά πόσο η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της χώρας, το 60% των συμμετεχόντων απάντησε αρνητικά, το 23% απάντησε αρνητικά με μικρή αβεβαιότητα, και μόλις το 7% απάντησε θετικά.
Μοιρασμένες ήταν οι απαντήσεις στο ερώτημα, εάν πιστεύουν οι συμμετέχοντες, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους το 2012.
Το 36% των συμμετεχόντων απάντησε ότι είναι πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το 34% απάντησε πως μια τέτοια προοπτική δεν είναι πιθανή.
Η αβεβαιότητα αλλά κυρίως οι αρνητικές απαντήσεις των συμμετεχόντων χαρακτηρίζουν και το ερώτημα σχετικά με το "κούρεμα" κατά 50% των Ελληνικών ομολόγων ως λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας.
Το 45% των συμμετεχόντων απάντησε ότι μια τέτοια επιλογή δεν αποτελεί λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, το 33% υποστήριξε την ίδια άποψη με μια μικρή όμως αβεβαιότητα, ενώ το 15% απάντησε ότι ίσως και να αποτελέσει λύση.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news