facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Αδιαφορία αστυνομίας σε άγριο ξυλοδαρμό 20χρονης

- Κοπέλα κινδύνευσε στην κεντρική πλατεία

Είναι ανατριχιαστικό αυτό που συνέβη στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το βράδυ της Πέμπτης. Μία νεαρή κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα επτά- οκτώ ατόμων, με την αστυνομία να λάμπει δια της απουσίας της, στις κλήσεις του θύματος για βοήθεια.

Ήταν περίπου στις εννέα και μισή. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Epiruspost.gr η 20χρονη κοπέλα, μπροστά από τη Νομαρχία, δέχθηκε άνευ λόγου και αφορμής την επίθεση ομάδας νεαρών αγοριών –μαθητές λυκείου πιθανότατα- με τους οποίους δεν γνωρίζονταν.

Η ίδια κάλεσε την Αστυνομία, όμως η αδιαφορία που εισέπραξε ήταν πρωτοφανής. Η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στην έκκλησή της για βοήθεια και την χώριζαν πενήντα μέτρα από το σημείο του συμβάντος.

Μία παρέα που έτυχε να περνάει από την πλατεία –δεν υπήρχε κίνηση λόγω της κακοκαιρίας- δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό, πιστεύοντας ότι πρόκειται για παιδιά που παίζουν χιονοπόλεμο κάνοντας και την σχετική φασαρία.

Η κοπέλα αφού μάταια περίμενε την προστασία της ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον πατέρα της και συνάμα τρέχοντας προσπαθούσε να ξεφύγει από τη μανία των νεαρών.

Λίγη ώρα αργότερα ο πατέρας της έφτασε στο χώρο πίσω από τη Νομαρχία όπου είχε καταφύγει το κορίτσι με τους νεαρούς όμως να παραμονεύουν σε κοντινό σημείο.

Ακολούθησε τηλεφώνημα του πατέρα στην Αστυνομία, η οποία αυτή τη φορά χρειάστηκε πάνω από είκοσι λεπτά για να φτάσει από το Μέγαρο στο χώρο της Νομαρχίας.....

Φυσικά δεν έγινε καμία σύλληψη αφού στο ενδιάμεσο οι νεαροί είχαν εξαφανιστεί....

Το πρώτο ζήτημα που αναδεικνύεται είναι η επιθετικότητα των νέων, η οποία σχετίζεται και με την παιδεία και τις αρχές που δίνει η οικογένεια. Προφανώς η επιθετικότητα αυτή, η οποία αυξάνεται και μέσα στους σχολικούς χώρους, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Το περιστατικό δεν είναι από αυτά που συνηθίζονται στα Γιάννινα. Κι αν κάτι έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ολιγωρία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Στο πρώτο τηλεφώνημα αδιαφόρησε, παρότι κινδύνευε ένας άνθρωπος και στο δεύτερο χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να διανύσει τα πενήντα μέτρα.

Και το ερώτημα είναι γιατί... Καλό θα είναι η Αστυνομική Διεύθυνση να μην επιλέξει το δρόμο της διάψευσης αλλά να δώσει μία πειστική εξήγηση, αν φυσικά υπάρχει τέτοια, όταν είναι γνωστό ότι λειτουργούν ομάδες άμεσης δράσης, ΔΙΑΣ, κι άλλες που θα μπορούσαν να παρέμβουν άμεσα.

epiruspost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news