facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

To Facebook σύντομα στο μικροσκόπιο του FBI;


Ένα έγγραφο του FBΙ (που θα ήθελε να κρατήσει μυστικό) βγήκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών θα βάλει στο 'μικροσκόπιό' του το  Facebook, Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Τα σχέδια του FBI αποκαλύπτουν ότι το γραφείο θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που θα λαμβάνει από τα social media προκειμένου να  ανταποκρίνεται καλύτερα σε κρίσεις και ίσως ακόμη και να δύναται να τις προβλέψει.
Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου σύμφωνα με το οποίο το FBI αναζητά εταιρείες που μπορούν να ''οικοδομήσουν'' ένα σύστημα παρακολούθησης για το FBI. Καθορίζει τι θέλει το γραφείο από ένα τέτοιο σύστημα και καλεί τους εργολάβους να απαντήσουν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.
Το σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να ψάξει αυτομάτωςσε Facebook και το Twitter λέξεις-κλειδιά που θα σχετίζονται με την τρομοκρατία, διαδικτυακά εγκλήματα και άλλα θέματα του FBI.
Οι πράκτορες θα ειδοποιούνται και θα αξιολογούν ''τις αναδυόμενες απειλές".
Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το FBI θέλει να χρησιμοποιήσει τα social media στοχεύοντας ωστόσο σε συγκεκριμένους χρήστες ή ομάδες χρηστών. Σημειώνει ότι οι πράκτορες πρέπει να 'εντοπίσουν κακούς παράγοντες ... και να αναλύσουν τις κινήσεις, τα τρωτά σημεία τους, τους περιορισμούς και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες'.
Όπως τονίζει λοιπόν ο ξένος Τύπος το έγγραφο αποκαλύπτει ότι το FBI θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τα social media προς όφελός του, δίχως να υπολογίζεται η ιδιωτικότητά μας...


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news