facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

PSI και τρόικα, στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Βενιζέλου

Δεν αποκλείεται νέος κύκλος επαφών με πολιτικούς αρχηγούς

«Από το αεροπλάνο στο Μαξίμου» πηγαίνει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης για να συναντήσει σε λιγότερο από μία ώρα τον πρωθυπουργό. Ενδιάμεση μόνο στάση, η δίωρη συνάντηση με την
τρόικα.

«Θα γινόταν και νωρίτερα αλλά έπρεπε να τελειώσει πρώτα η δεξίωση στο Διπλωματικό Σώμα», λένε οι συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου για αυτήν τη συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου στις δέκα το βράδυ και δεν αποδέχονται τον χαρακτηρισμό έκτακτη συνάντηση.

«Έρχεται για να τον ενημερώσει για το Eurogroup. Τι πιο λογικό», απαντούν στις επόμενες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ωστόσο και μόνο η ατζέντα του χθεσινού Eurogroup δικαιολογεί τον έκτακτο χαρακτήρα της συνάντησης.

Πρώτον η τρόικα και το ΔΝΤ πιέζουν για ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI το αργότερο ως τις 13 Φεβρουαρίου με ζητήματα όπως το ύψος του επιτοκίου αλλά και το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών να παραμένουν ανοικτά.

Δεύτερον η τρόικα και το ΔΝΤ πιέζουν για υπογραφές από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να δεσμεύσουν και την επόμεη κυβέρνηση στα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Και όπως ενημέρωσε ο κ. Βενιζέλος του συναδέλφους στις Βρυξέλλες ούτε η τρόικα, ούτε το ΔΝΤ βλέπουν ξεχωριστά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, την ολοκλήρωση του PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.

Με αυτά ως δεδομένα, δεν αποκλείεται μετά τη συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου να έχουμε νέο κύκλο επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ή ακόμα και έκτακτο συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news