facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στο ΔΝΤ την Τρίτη συνεργάτες του Βενιζέλου για νέο πρόγραμμα - PSI

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβούν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, για να ενημερώσουν ανώτερα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, κ. Ζανιάς και Χριστοδούλου. Το Ταμείο δεν επιβεβαιώνει την έλευσή τους. Στο ΔΝΤ την Τρίτη συνεργάτες του Βενιζέλου για νέο πρόγραμμα - PSI

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ethnos.gr, η ελληνική αποστολή θα ενημερώσει ότι θα κατατεθεί αίτημα για το νέο πρόγραμμα και θα συζητήσει θέματα που αφορούν γενικά το πρόγραμμα, τα εργασιακά, αλλά και το PSI. Το επίσημο αίτημα για το νέο πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας, Θάνος Κατσάμπας στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Πηγές στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολη με δεδομένο ότι δεν έχουν υλοποιηθεί όσα είχε υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είναι βέβαιο πως η Τρόϊκα θα απαιτήσει διαρθρωτικά μέτρα και ότι θα γίνει μάχη για τα εργασιακά.

Για το θέμα των μισθών και των επιδομάτων οι πληροφορίες που έχει το Ταμείο δεν είναι θετικές προς το παρόν. Το Ταμείο θα αναμένει το αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και μετά θα τοποθετηθεί δημόσια, καθώς δεν επιθυμεί να προκαταλάβει αποφάσεις ή να παρέμβει στη διαπραγμάτευση.

flashnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news