facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Να σιωπήσει το Mega ήθελε ο Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΔΟΛ και εκδότης των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, Σταύρος Ψυχάρης, αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου, ως εν ενεργεία πρωθυπουργός, κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους τρεις κύριους μετόχους του Μega, πριν από δυόμιση μήνες.

Ήθελε να τους μεταφέρει τη μεγάλη ενόχλησή του για τη σφοδρότατη κριτική που ασκούσε το Mega στην κυβέρνησή του και να τους ζητήσει να πέσουν οι τόνοι!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τον απασχολούσε διόλου η στάση των εφημερίδων ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Όλο του το θέμα ήταν το Μega.

Γιατί;

Διότι «η πολιτική μάχη κρίνεται στη μικρή οθόνη«, όπως είπε ο ίδιος στους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα (εκδότη του ΕΘΝΟΥΣ και της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ). Ο τρίτος των μετόχων του Mega, Βαρδής Βαρδινογιάννης αρνήθηκε να πάει στη συνάντηση -»δικαίως όπως απεδείχθη«, γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης.

Το νόημα των όσων είπε ο Παπανδρέου ήταν ότι «για όλα φταίει το Mega. Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, αντί να εξυμνεί τον Μεγάλο Ηγέτη, ασκεί αντιπολίτευση και τον ενοχλεί αφόρητα«.

Όπως αποκαλύπτει στo «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο Σταύρος Ψυχάρης, η συνάντηση κράτησε μισή ώρα και σε όλη τη διάρκειά της ο τότε πρωθυπουργός «μιλούσε διαρκώς για το Mega». Την απάντηση την έδωσε «με λογικά επιχειρήματα» ο Γιώργος Μπόμπολας.

Ποια ήταν αυτή;

Ότι η ενημερωτική ομάδα του σταθμού αξιολογεί τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκάστοτε κυβέρνησης αποκλειστικά και μόνο με δημοσιογραφικά κριτήρια και όχι με γνώμονα πολιτικές συμπάθειες ή κομματικές προτιμήσεις.

Πράγμα που σήμαινε ότι τίποτα δεν επρόκειτο να αλλάξει ούτε προς τη μιά ούτε προς την άλλη κατεύθυνση. Όπως και έγινε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι προς το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπανδρέου ρώτησε τους δυο εκδότες αν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα. Γιατί άραγε;

Το γεγονός, πάντως, προκάλεσε την έκρηξη του κ. Ψυχάρη, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχουν αιτήματα, «παρά μόνον ορισμένες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για να εισπράξουν ορισμένες μικρές εφημερίδες χρήματα που τους οφείλουν διάφοροι Οργανισμοί».

Μοιάζει, πράγματι, απίστευτη ιστορία. Θα απαντήσει, άραγε ο Γιώργος Παπανδρέου ή θα προτιμήσει τη σιωπή, την οποία ήθελε να επιβάλει -αλλά απέτυχε παταγωδώς- και στο Μega;

aixmi.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news