facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Δεν είναι "a la carte" η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου»

Παπανδρέου: «Πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Επανέλαβε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Κατέγραψε ωστόσο την κάθετη διαφωνία του στην πρόταση για να τεθεί η δημοσιονομική πολιτική σε επιτροπεία - τη χαρακτήρισε απαράδεκτη - όπως και στη συνέχιση της πίεσης από την πλευρά της τρόικας για μειώσεις στο κατώτατο, τον 13ο και 14ο μισθό.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων αλλά και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από τα πολιτικά κόμματα αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι εφόσον PSI, δανειακή σύμβαση και νέο οικονομικό πρόγραμμα τίθενται ως ενιαίο πακέτο, τότε η στήριξη στην κυβέρνηση πρέπει να είναι συνολική και όχι a la carte και ότι μόνο έτσι θα έχει νόημα η σύγκλιση η οποία διαπιστώθηκε στη σύσκεψη.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν ετέθη ζήτημα υπογραφών τονίζουν όμως ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ενόψει της τελικής ευθείας των διαπραγματεύσεων και συμφωνώντας ουσιαστικά με τη δραματική έκκληση Παπαδήμου ότι πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news