facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κόντρα IIF- ΔΝΤ και Ε.Ε για το ύψος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων

Ανακοίνωση με την οποία προτρέπει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των πιστωτών (IIF) και της Ελλάδας, εξέδωσε το ΔΝΤ, μετά από άσκηση πιέσεων, ενώ ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Νταλάρα εξέδωσε και το ίδιο το IIF. Η «κόντρα» μετατοπίζεται πλέον, καθώς υπάρχει ρήξη για το ύψος των επιτοκίων, κυρίως μεταξύ ΔΝΤ και IIF. Σύμφωνα με τον Μ. Ιγνατίου στο MEGA η κυβέρνηση στέλνει εκπροσώπους της στην Ουάσινγκτον για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από Δευτέρα, ενώ διαμηνύει ότι δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη, η διακοπή των διαπραγματεύσεων...
Αναλυτικότερα:

Το ΔΝΤ

Σχολιάζοντας τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό PSI σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ επισημαίνει «Αναμένουμε προς στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Είναι σημαντικό να οδηγηθούμε σε συμφωνία, με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Το IIF

Σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρει ότι η πρόταση που κατέθεσε η επιτροπή των ιδιωτών πιστωτών «δεν έχει αποδώσει μία παραγωγική ανταπόκριση από όλες τις πλευρές. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τις επίσημες αρχές έχουν τεθεί σε παύση για προβληματισμό σχετικά με τα οφέλη μιας εθελοντικής προσέγγισης».

Η διαφωνία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαφωνία έχει διεθνή διάσταση και αφορά στο επιτόκιο των νέων ομολόγων. Η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ έπεισε την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι δεν θα μπορέσει να περάσει ένα επιτόκιο άνω του 4% ενώ η πλευρά του IIF δεν δέχεται επιτόκιο κάτω από 5%. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμη καθώς το ΔΝΤ, βάσει καταστατικού, δεν μπορεί να εγκρίνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας αν κρίνει ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο. Εάν λοιπόν κρίνει ότι το ύψος του επιτοκίου όπως αυτό που ζητά το IIF δεν είναι βιώσιμο δεν θα εγκρίνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

eklogika.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news