facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

H τρόικα ζητά έγγραφες δεσμεύσεις από τα τρία κόμματα για τα μέτρα του νέου μνημονίου

Σκληρές είναι κατά τις πληροφορίες οι απαιτήσεις της τρόικας από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την χρηματοδότηση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Η τρόικα φέρεται να ζητά δεσμεύσεις για τα μέτρα -ύψους 20 δισ. ευρώ έως το 2014- από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ίσως και με τη μορφή υπογραφής προσυμφώνου.

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Mega ότι η τρόικα ζητά τις υπογραφές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στη δανειακή σύμβαση και ίσως ζητηθεί να υπογράψουν ένα προσύμφωνο για τα 30 δισ. ευρώ που είναι αναγκαία για την υλοποίηση του PSI.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η τρόικα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ζητήσουν τις υπογραφές τους για το νέο μνημόνιο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται ότι παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς ένα έγγραφο που περιείχε τις υποχρεώσεις της χώρας και εξήγησε ότι οι εταίροι εκτιμούν πως η δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων για την υλοποίησή τους θεωρείται προαπαιτούμενο για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτά που η τρόικα -και κυρίως το ΔΝΤ- ζήτησε από τον πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση της Παρασκευής ήταν σκληρότερα από τα όσα περιείχε το έγγραφο του Λ.Παπαδήμου.

Μεταξύ των μέτρων που ζητούνται ρητώς και κατηγορηματικώς είναι:

μείωση του κατώτατου μισθού και η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού
μείωση των επικουρικών συντάξεων
περικοπή των προνομίων στις ΔΕΚΟ
απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
περιστολή των δαπανών υγείας
πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων
Ειδικότερα για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους, η τρόικα αδιαφορεί για τις σοβαρές ενστάσεις που διατυπώνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, ενώ ως εναλλακτική πρόταση εισηγείται -κατά τις πληροφορίες- μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news