facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Free Movie Download – Κατεβάστε ελεύθερα ταινίες!

Αίσθηση έκανε η δήλωση για Free Movie Download του Μπάρακ Ομπάμα. Τι δήλωσε για το κατέβασμα ταινιών και ποιοι ίναι εναντίον του;

Χιλιάδες είναι οι χρήστες που κατεβάζουν ταινίες από γνωστά torrent sites. Γι’ αυτό και οι σφοδρές αντιδράσεις κατά του «αντιπειρατικού» νομοσχεδίου Stop Online Piracy Act (SOPA) που προωθείται στην Αμερικάνικη Γερουσία για να αποτρέψει το free movie download, ώθησαν τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει ότι δεν θα το υποστηρίξει. Την ίδια ώρα, μεγάλες ιστοσελίδες ετοιμάζονται να κατεβάσουν ρολά για μία ολόκληρη μέρα.

Ο Μπαρακ Ομπάμα τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κατεβάζουν ελεύθερα ταινίες- free movie download και το ψυχαγωγικό υλικό να μην είναι προσβάσιμο, καθώς θεωρεί πως αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το διαδίκτυο θα χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης του όπου μέχρι τώρα αποτελεί μία εκπληκτική μηχανή αναζήτησης.

Το Stop Online Piracy Act έχει στόχο την επέκταση των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας (ταινιών, μουσικής, κλπ), που έχει κοστίσει πολλά στο Χόλυγουντ, αλλά για να το πετύχει δίνει υπερβολικά πολλά δικαιώματα στους κατόχους των δικαιωμάτων αυτών με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επικριτές του, να διαλύει το Διαδίκτυο, καθώς το ελεύθερο κατέβασμα ταινιών εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Στο αρχικό νομοσχέδιο που προτάθηκε από 13 αντιπροσώπους στην Βουλή των Αντιπροσώπων, δινόταν το ελεύθερο σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν δικαστικές αποφάσεις εναντίον ιστοσελίδων με free movie download εκτός ΗΠΑ που κατά τη γνώμη τους «διευκολύνουν» την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και να πετυχαίνουν καταδίκες ακόμα και 5 ετών για τους παραβάτες.

Μάλιστα, οι εταιρείες θα μπορούσαν να ζητήσουν την καταδίκη ιστοσελίδων ακόμα και για περιεχόμενο που έχουν δημοσιεύσει οι χρήστες τους και όχι οι ίδιοι οι διαχειριστές τους. Το δικαστήριο, με βάση τον προωθούμενο νόμο, θα μπορούσε να διακόψει την νόμιμη χρηματοδότηση τέτοιων ιστοσελίδων: να απαγορεύσει την προβολή διαφημίσεων από αμερικάνικα δίκτυα στα επίμαχα websites με free movie download, να σταματήσει την εμφάνιση τους στις μηχανές αναζήτησεις αλλά και να επιβάλλει την διακοπή της συνεργασίας τους με αμερικάνικες εταιρείες όπως το PayPal, που διευκολύνουν την πληρωμή μέσω διαδικτύου.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις κατά του νέου δρακόντειου νόμου των ΗΠΑ ήταν έντονες, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που δεν συμμερίζονται την ορθότητα επέκτασης των πνευματικών δικαιωμάτων σε τόσο μεγάλο βαθμό και μάλιστα για sites που δεν βρίσκονται καν στις ΗΠΑ. Μάλιστα γνωστές ιστοσελίδες όπως το Wikipedia, το Mozilla, το Reddit, το Failblog κλπ έχουν προγραμματίσει μια πρωτοφανή κίνηση διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, θα κατεβάσουν τους διακόπτες και θα σταματήσουν την λειτουργία τους για 24 ώρες. Αντίστοιχη κίνηση θα κάνουν και πολλά blogs.

Λόγω των σφοδρών αντιδράσεων κατά του SOPA, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χτες πως δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο εναντι των δικαιωμάτων των πολιτών για free movie download. Με την κίνησή του αυτή, το νομοσχέδιο ουσιαστικά ακυρώνεται πριν καν συζητηθεί αύριο στη Γερουσία των ΗΠΑ, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του κυρίως εταιρίες από τον χώρο της ψυχαγωγίας όπως η Entertainment Software Association και η Motion Picture Association of America.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η νίκη αυτή για το κίνημα κατά του SOPA είναι προσωρινή. Την επόμενη εβδομάδα προωθείται στην Αμερικάνικη Γερουσία ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, το Protect IP, που και αυτό επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της πειρατείας και της ελεύθερης διακίνησης ταινιών-free movie download στο Διαδίκτυο, απαγορεύοντας στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google να προβάλουν αποτελέσματα από ιστοσελίδες που διακινούν περιεχόμενο, που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα αμερικάνικων εταιρειών.

fimes.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news