facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μπουρλοτιέρης του πλανήτη ο Γιώργος στο πρωτοσέλιδο του FP!

Σαν εμπρηστή της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζει το έγκυρο περιοδικό των ΗΠΑ “Foreign Policy” τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε.

Ο κ. Παπανδρέου εικονίζεται συγκεκριμένα στο εξώφυλλο του περιοδικού να κρατάει ένα σπίρτο με το ένα χέρι (και ένα gadget που μοιάζει με ipad στο άλλο!), στη δεξιά πλευρά ενός σπιτιού τυλιγμένο στις φλόγες, από τις οποίες προσπαθούν να ξεφύγουν έντρομοι οι ένοικοι, από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ μέχρι τον Κινέζο πρόεδρο και τον Ομπάμα!

Ακριβώς για το πως θα γλιτώσει η παγκόσμια οικονομία από τις επιπτώσεις της «φωτιάς», την οποία εικονίζεται να άναψε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, το “Foreign Policy” ερωτά 13 «αυθεντίες», από τις οποίες ζητά τις προτάσεις τους.

«Οδηγημένη στο χρέος και στενοκέφαλη, η Ευρώπη μπορεί να είναι στα πρόθυρα μιας επίπονης αποσύνθεσης. Η Αμερική υποφέρει ακόμα από την οικονομική κρίση του 2008. Ακόμη και η Κίνα και η Ινδία - οι νέες μηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης- φαίνονται να καίγονται αυτές τις μέρες. Χειρότερα ακόμα, οι συνηθισμένες συνταγές δεν δουλεύουν πλέον. Έτσι ρωτήσαμε 13 από τους εξυπνότερους ανθρώπους που ξέρουμε για να μας δώσουν μια ιδέα έξω από τις συνηθισμένες γιατην διόρθωση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας. Ιδού τις μας συστήνουν…» αναφέρει στην αρχή του σχετικού αφιερώματος το παγκόσμιας κυκλοφορίας περιοδικό.

Η αλήθεια είναι ότι στην εισαγωγή του αφιερώματος το “Foreign Policy” δεν ασχολείται άλλο με τον κ. Παπανδρέου. Μια εικόνα όμως είναι χίλιες λέξεις, και σε αυτή την περίπτωση.

Αξίζει μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο περιοδικό, μόλις το 2010 είχε κατατάξει τον Γιώργο Παπανδρέου στους 100 μεγαλύτερους στοχαστές του κόσμου! Οπότε μάλλον μας χρωστάει μια εξήγηση το “Foreign Policy” για εάν έκανε λάθος τότε ή εάν κάνει λάθος σήμερα…

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news