facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προσγείωση "με την κοιλιά" F-16D Block 52+ στην 110 Π.Μ.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16 block 52+ της 337Μ ακούμπησε στο διάδρομο προσγείωσης της 110 Πτέρυγας Μάχης, στην Λάρισα με τα σκέλη προσγείωσης αναδιπλωμένα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ουσιαστικά αναγκαστική προσγείωση με την κοιλιά!

Οι δύο πιλότοι, αντιλαμβανόμενοι ότι αμέσως μετά την επαφή με το έδαφος οι ρόδες του αεροσκάφους έκλεισαν και ότι το F-16 προσγειώνεται με την κοιλιά, προσπάθησαν να κρατήσουν το μαχητικό εντός του διαδρόμου. Ευτυχώς, οι χειριστές κατάφεραν να κρατήσουν το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: "Κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης αποπροσγειώσεων (touch and go) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, προκλήθηκε αναδίπλωση των σκελών του συστήματος προσγείωσης, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του αεροσκάφους εντός διαδρόμου του αεροδρομίου και την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στα σκέλη και στις εξωτερικές δεξαμενές.

Ο κυβερνήτης και ο εκπαιδευόμενος, Ιπτάμενοι μεγάλης εμπειρίας, που επέβαιναν στο αεροσκάφος, μετά την ακινητοποίησή του, εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες ενέργειες χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα".

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news