facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

EBEA: Απαισιόδοξοι εννέα στους 10 επιχειρηματίες για την πορεία της οικονομίας

Δελτίο Τύπου

Οικονομικό Βαρόμετρο EBEA Δεκέμβριος 2011

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, δημοσιοποιεί σήμερα την έκτη κατά σειρά ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ’ εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάστηκε το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Στα κύρια αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώθηκε η πλέον αρνητική εικόνα, τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για τα προσωπικά οικονομικά των συμμετεχόντων καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2011. Πιο συγκεκριμένα, το 88% των ερωτηθέντων – σχεδόν 9 στους 10 - δήλωσε απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρόμοια ποσοστά κατεγράφησαν και για την πορεία των προσωπικών οικονομικών τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες δήλωσαν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά σε ποσοστό 90%, γεγονός το οποίο υποδηλώνει την απουσία σημαντικών ποσοστών αισιοδοξίας από τα ευρήματα της έρευνας.

Ενδεικτικό της απαισιοδοξίας που διακατέχει τους πολίτες είναι και το γεγονός ότι το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το τρέχον έτος θα μειωθούν τα προσωπικά τους εισοδήματα.

Το ΕΒΕΑ, αποσκοπώντας στην αποτύπωση της εκτίμησης των πολιτών σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν το σύνολο της χώρας, έθεσε και εδώ ορισμένα βασικά ερωτήματα. Για το πρώτο εξ αυτών έχει γίνει αρκετός λόγος τους τελευταίους τρεις μήνες, και αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την διατήρηση του Ευρώ ως εθνικό νόμισμα. Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο Ευρώ.

Το επόμενο ερώτημα αφορά την εκτίμηση των συμμετεχόντων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπου οι απόψεις διχάζονται. Το 40% των συμμετεχόντων έκρινε θετικά την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 37% αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, το ποσοστό εκείνων όσων δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν άποψη στο εν λόγω ερώτημα ήταν αρκετά υψηλό, αγγίζοντας το 25% του συνόλου.

acci.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news