facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Με e-mail οι εντολές της τρόικα

Τις εντολές πριν από την έλευσή της στην Ελλάδα έστειλε η τρόικα με e-mail «φωτιά», με το οποίο απαιτεί εδώ και τώρα ανατροπές στο μισθολογικό, τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό καθεστώς.Πρόκειται για τον χριστουγεννιάτικο μποναμά των δανειστών μας, οι οποίοι ενημέρωσαν την κυβέρνηση για τις επιταγές τους ενόψει της κρίσιμης αξιολόγησης για το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής», το νέο «κοκτέιλ» των επώδυνων μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 9 «απαιτήσεις» μεταξύ των οποίων η λήψη μέτρων για την κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού του '11 με μείωση δαπανών και όχι νέους φόρους, άρση των αγκυλώσεων στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό, καθώς ζητείται μια πλήρης εικόνα με λεπτομερή κατάλογο των επικουρικών συντάξεων που θα μειωθούν, και τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στα πρότυπα της Πορτογαλίας (που φτάνει μόλις τα 566 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 751 ευρώ) καθώς και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η τρόικα αναμένει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε στις συζητήσεις με τους διεθνείς ελεγκτές οι ελληνικές αρχές να εμφανιστούν με ενιαία φωνή, χωρίς όμως η λύση να έχει απαραιτήτως εγκριθεί προηγουμένως από τη Βουλή.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, σημάδια κακοφωνίας από ελληνικής πλευράς θα δυσχεράνουν τη διαπραγματευτική θέση της Αθήνας στην προσπάθεια εξεύρευσης συμβιβαστικής λύσης. Με το τελεσίγραφο «βρείτε τα, πριν έρθουμε», η τρόικα διαμηνύει στην Αθήνα ότι στόχος της συνολικής συμφωνίας που θα πρέπει να επιτευχθεί είναι η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ στις περικοπές συντάξεων κατά την περίοδο 2012-2013.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news